Otvoren put u selu Banjska, četvorica Srba oslobođena zbog nedostatka dokaza

Poslije četiri dana pripadnici Specijalnih jedinica tzv. kosovske policije dozvolili su ulazak u selo Banjska, javlja reporter Tanjuga.

Otvoren put u selu Banjska, četvorica Srba oslobođena zbog nedostatka dokaza

Nakon što su iz tzv. kosovske policije potvrdili da su sinoć završili policijsku operaciju provjere terena. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Policajci su rekli da u selo može da se uđe, ali da se ne skreće sa puta, dok se na samom ulazu u selo nalazi još jedna patrola tzv. kosovskih specijalaca.

Policija je okupljenim novinarima na raskrsnici, na magistrali Mitrovica-Leposović, saopštila da je donesena odluka o deblokadi područja sela Banjska, javlja repoorter RTS-a.

To znači da svi koji ulaze u selo Banjska, mogu da se kreću glavnim putem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rečeno je i da postoji i rizik od neeksplodiranih minskih sredstava i da treba voditi računa i da se ne skreće sa glavnog puta.

Prištinski mediji su objavili informaciju da je tužilaštvo oslobodilo četvoricu Srba zbog, kako je navedeno, nedostatka dokaza da su povezani sa sukobima koji su se dogodili u nedjelju. 

Do danas, u Banjsku su mogli da uđu samo mještani uz kontrolu tzv. kosovske policije.

U noći između subote i nedjelje došlo je do sukoba grupe Srba sa pripadnicima tzv. kosovske policije, i tom prilikom stradali su jedan policajac i tri građanina srpske nacionalnosti, a uhapšeno je osmoro Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA