RTCG: Za osumnjičenima u aferi "Tunel" tragali u okolini Jahorine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske obavili su pretrese na nekoliko lokacija u okolini Jahorine kako bi se utvrdilo da li se osobe osumnjičene za kopanje tunela ispod Višeg suda kriju na tom području, piše RTCG.

RTCG: Za osumnjičenima u aferi "Tunel" tragali u okolini Jahorine

Pretresi su sprovedeni nakon što su crnogorski istražni organi informisali kolege da su osumnjičeni pobjegli na teritoriju BiH. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako saznaje Portal RTCG od izvora bliskim istražnim organima u BiH, za sada niko nije uhapšen ali su nađeni korisni dokazi i informacije koji mogu biti od velike pomoći Upravi policije Crne Gore. Tačan datum kada su pretresi obavljeni nije poznat ali  izvori RTCG ističu da je to urađeno nedugo nakon što je utvrđeno da su osumnjičeni prešli na teritoriju BiH.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske su ranije potvrdili da su dostavili podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel".

-MUP Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta „Tunel“ dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu - saopštili su iz MUP-a Srske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pretresi su počeli nakon što je MUP Srpske dobio informaciju da su pojedini osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda prešli na teritoriju BiH. Navodno prešli su preko graničnog prelaza Šćepan Polje nakon što su je u Podgorici otkriveno da je tunel prokopan.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela,

Katarini Baćović.

Prema nezvaničnim informacijama, istražioci provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka,  koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA