Narodna skupština RS usvojila Nacrt zakona o NVO

Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija (NVO) usvojen je danas na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodna skupština RS usvojila Nacrt zakona o NVO

Za zakonsko rješenje kojim se predviđa uspostava posebnog registra neprofitnih organizacija glasalo je 48 poslanika, protiv je bilo 11, a šest uzdržano. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prihvaćen je Zaključak Kluba poslanika SNSD o upućivanju ovog nacrta zakona u javnu raspravu, koja će biti sprovedena u roku od 30 dana.

Narodna skupština Republike Srpske je na petoj redovnoj sjednici usvojila još nekoliko zakona, nacrta zakona, izvještaja, kao i Program fiskalne konsolidacije za period od 2024. do 2026. godine.

Usvojeni su Zakon o Fondu solidarnosti Republike Srpske, Zakon o Agenciji za informaciono-komunikacione tehnologije, Zakon o izmjenama Zakona o republičkoj upravi, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o apotekarskoj djelatnosti, Zakon o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Narodna skupština izabrala je Zorana Gvozdenovića za zamjenika pravobranioca Republike Srpske, sa sjedištem zamjenika u Banjaluci, na period od četiri godine, a Bojanu Rauš Pilipović za zamjenika pravobranioca Republike Srpske, sa sjedištem zamjenika u Prijedoru, na period od četiri godine.

Slobodan Šaraba izabran je za člana Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, na period od pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA