Ministar: Nema mogućnosti u budžetu za povećanja plata u javnom sektoru

U budžetu Srpske trenutno nema mogućnosti da se ispuni zahtjev sindikata za povećanje plata u javnom sektoru, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić.

Ministar: Nema mogućnosti u budžetu za povećanja plata u javnom sektoru

"Možda je neko radnicima obećao povećanje plata, ali to jednostavno nije stavljeno na papir i mislim da je tu došlo do raskoraka i nekih kolizija u mišljenju", rekao je Eegić novinarima, komentarišući današnji mirni protest u Banjaluci članova šest granskih sindikata koji traže povećanje plata. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Egić je podsjetio da Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske nije potpisivalo prošlogodišnji sporazum sa predstavnicima sindikata.

"Mislim da je sve iz ovog sporazum ispunjeno. Bio je dogovor da se u skladu sa punjenjem i mogućnostima budžeta razmotri situacija o nekom mogućem povećanju plata", rekao je Egić.

Članovi šest granskih sindikata zatražili su danas od Vlade Republike Srpske realizaciju sporazuma zaključenog prošle godine, kao i povećanje plate od najmanje 160 KM za svakog radnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na protestu su učestvovali Sindikat uprave, Sindikat pravosuđa, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA