“Prava tempirana bomba” Njemačka policija zaustavila autobus iz BiH, pa ostali zaprepašteni onim što su vidjeli

Policija Dizeldorfa objavila je na svom Fejsbuk nalogu nešto što se vjerovatno rijetko viđa na njemačkim putevima, dok je na našim svakodnevnica. Naime, oni su zaustavili putnički autobus koji je saobraćao iz Zvornika u ovaj grad, a zbog brojnih popusta nazvali su ovaj autobus pravom tempiranom bombom.

“Prava tempirana bomba” Njemačka policija zaustavila autobus iz BiH, pa ostali zaprepašteni onim što su vidjeli
FOTO: PETAR MARKOVIĆ/RINGIER

Kako se može vidjeti u opisu objave na Fejsbuku, njemačka policija ukazala je na nesvakidašnji slučaj kada su iz saobraćaja isključili jedan autobus registarskih oznaka BiH. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Naši stručnjaci za saobraćaj su juče kontrolisali takozvani komercijalni prevoz putnika. To uključuje, između ostalog, i autobuse za putovanja. Na autobuskoj stanici “Worringer Strasse” već u 9 sati smo uhvatili prvi potpuno pun autobus za putovanja. Na prvi pogled, kolege su primjetile značajna oštećenja od korozije – pisalo je.

Autobus je zatim detaljno pregledan, uključujući motor i šasiju.

– Ovdje su kolege potvrdile prvi utisak. Nedostaci na kočnicama, rđa na prednjoj osovini i čitavoj karoseriji, pa čak i dijelovi koji su se mogli ukloniti rukom, činili su dvije stranice liste nedostataka. Samo zbog tehničkih problema, do saobraćajne nesreće je moglo doći u bilo kom trenutku – dodali su njemački policajci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Naplaćena kazna od 2.800 evra

Kako se dalje navodi, utvrđeno je da je prekršaj učinjen i kada je riječ o obaveznom odmoru vozača, odnosno vremenu provedenom u vožnji.

– Kao prvu mjeru, zabranili smo dalje putovanje do potpune obnove i naplatili nekoliko sigurnosnih depozita u ukupnom iznosu od 2.800 evra.

Samo sat vremena kasnije, putovanje je završeno za minibus (9 sjedišta) na Heidelberger Straße.

-I ovo vozilo su naši stručnjaci detaljno pregledali. Nedostaci na minibusu popunili su čak tri stranice. To uključuje nedostatke u upravljanju, kočnicama, suspenziji i čitavoj karoseriji. Dalje putovanje je takođe zabranjeno i naplaćen je sigurnosni depozit u iznosu od 330 evra – zaključeno je u objavi.

Kako su se dalje snašli putnici iz zvorničkog autobusa nije poznato, ali ono što je gotovo sigurno – ovo vozilo se bar neko vrijeme neće moći naći ponovo na njemačkim drumovima.

U komentarima na pomenutoj društvenoj mreži našlo se i nekoliko imena sa ovih prostora koji su pohvalili postupak njemačke saobraćajne policije.

– Odlično! Užasno je šta se vozi na ulici! Možda ste spasili putnicima živote, pitanje je kada bi nešto moglo da se desi… – glasio je jedan od takvih komentara, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA