POZOVI 1414! Samo 80.000 poziva mijenja život male braće Uroša i Nemanje

"Dobri narode, treba nam 80.000 poziva po jednu marku. Molim vas od srca", rekao je Miroslav Subašić iz Udruženja “Mozaik prijateljstva” koji napominje da je do 31. oktobra otvoren humanitarni broj 1414 za porodicu Šišarica iz Barlovaca kod Banjaluke.

POZOVI 1414! Samo 80.000 poziva mijenja život male braće Uroša i Nemanje
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ova djeca nemaju kupatilo, ova djeca nemaju nikakve uslove za život. Mama, tata, dječaci od tri i po i dvije godine žive u kući koja nema kupatilo, vodu, ima popucale  zidove i plafona i krovom koji možda ne izdrži naredni snijeg. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tata Mile nadniči gdje stigne, a mama Slobodanka brine o Nemanji i Urošu.

Nisu u prilici da plaćaju stanarinu, pa su se skućili u oronulom kućerku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Slobodanka ne radi, muž ide kada god ima posla. Po cijeli dan za 50 maraka. Pa od toga što „zaradi“ kupuju djeci mlijeko, sirup za kašalj, poneku voćku.

Slobodanka obično za ručak sprema ono što ima, a to je pita, pasulj, čorba, makarone ili riža. Nemanju i Uroša iz „Mozaika prijateljstva“ obraduju slatkišima.

Spavaju u jednoj prostoriji, u kojoj plafon izgleda kao da će se urušiti. A nedavno je i prokislo, a i dimnjak je pukao. Želja joj je da joj djeca zimu ne dočekaju u trošnom objektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA