Hrvatska: Presuda za utapanje dječaka u bazenu - svi moraju u zatvor

Donesene su nepravosnažne presude za utapanje dječaka (7) na bazenima u Koprivnici u aprilu 2018. godine.

Hrvatska: Presuda za utapanje dječaka u bazenu - svi moraju u zatvor
FOTO: DepositPhotos

Naime, navedeno dijete se utopilo na proslavi dječjeg rođendana. Upravnica bazena, dvije studentkinje koje su radile kao animatorke na rođendanu te službeni spasilac na bazenima osuđeni su za teško kazneno djelo protiv opšte sigurnosti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sud ih je proglasio odgovornima za tešku tragediju tokom proslave rođendana na kojem je bilo osmoro djece stare sedam godina.

Suđenje je prebačeno u Varaždin i proglašeno tajnim pa je službene informacije o detaljima presude nemoguće dobiti, piše portal "Danica" i neslužbeno saznaje kako je četvero optuženih osuđeno na bezuslovne zatvorske kazne u trajanu od jedne do dvije godine.

Kompanija Komunalac kažnjena je novčanom kaznom u iznosu više stotina hiljada kuna. Naime, porodica tragično stradalog dječaka se već ranije nagodila s Komunalcem te dobila odštetu, navodno oko milion kuna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Bivša voditeljka bazena u istrazi se branila kako je riječ o "očigledno nenamjernim propustima animatorki i spasioca s čime ona nema apsolutno nikakve veze".

Studentkinje su navele kako su one bile angažovane kao animatorke na rođendanu i nisu bile zaposlene na bazenima te ne mogu biti ni odgovorne za opštu sigurnost kupača. Osim toga nisu bile ni obučene za sprovođenje zaštitnih mjera.

Tvrde i da nisu "provjerile plivačke sposobnosti djece jer da iz izjave ispitanih svjedoka (roditelja djece) proizlazi da su ih animatorke pitale da li djeca znaju plivati i da su sva djeca uglas vikala da znaju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

27°

Umjereno oblačno
 • 17:00

  Umjereno oblačno
  26°C
 • 20:00

  Kiša
  20°C
 • 23:00

  Kiša
  16°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

88 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

346 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 30. May 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI