"Sava Semberija" podržala kampanju za proizvode sa nižim cijenama

Bijeljinska fabrika "Sava Semberija" pridružila se kampanji Vlade Republike Srpske "Društveno odgovorni" i potrošačima ponudila neke od svojih proizvoda po znatno sniženim cijenama, odričući se marže, rekao je Srni direktor fabrike Stevo Filipović.

"Sava Semberija" podržala kampanju za proizvode sa nižim cijenama

Ovo je dobra stvar koja će se direktno reflektovati na stanovništvo Republike Srpske, jer će se proizvodi naći kod krajnjeg kupca po proizvodnoj cijeni. Proizvođač, distributer i trgovac odrekli su se marže", istakao je Filipović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da je u slučaju fabrike "Sava Semberija" riječ o grašku, đuveču, miješanoj marmeladi, kompotu od višnje i džemu od kajsije, te procjenjuje da bi za neke proizvode u ovoj kampanji cijena mogla biti i upola niža.

"Prehrambena industrija `Sava Semberija` i pored teške situacije generalno, kao društveno odgovorna fabrika, učestvuje i u ovoj akciji dajući određeni broj proizvoda trgovcima bez marže, po proizvodnoj cijeni gotovog proizvoda", rekao je Filipović.

Prema njegovim riječima, "Sava Semberija" koristi isključivo domaću sirovinu od poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj, a izvozi i do 90 odsto godišnje proizvodnje na najzahtjevnija svjetska tržišta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Mi samo svojom zdravom hranom možemo da pariramo svjetskim kompanijama koje su mnogo veće od nas", ocijenio je Filipović.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pokrenulo je kampanju "Društveno odgovorni" u junu, koja je sada proširena i uključuje proizvođače, distributere i trgovce koji su se odrekli marže na pojedine proizvode.

Prema podacima resornog ministarstva, u kampanju je do sada uključeno 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca, a bez marže potrošačima je ponuđeno 50 proizvoda.

Osim fabrike "Sava Semberija", u kampanji sa područja Bijeljine učestvuju kompanije "ZP komerc", "Dule" i "Spektar drink".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA