Ona završila u zatvoru, saučesnik oslobođen: Marko pomogao Miki iz BiH da ukrade više od milion evra, evo kako se izvukao

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona evra od firme za transport novca. Nakon što je ona osuđena na zatvorsku kaznu, njen pomoćnik je sada slobodan čovjek.

Ona završila u zatvoru, saučesnik oslobođen: Marko pomogao Miki iz BiH da ukrade više od milion evra, evo kako se izvukao
FOTO: MARIO SEKULIC/YOUTUBE/SCREENSHOT

Regionalni sud u Štutgartu osudio je saučesnika Bosanke Mirnese u milionskoj krađi na uslovnu kaznu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U novembru 2022. godine Mirnesa, poznata kao Miki, ukrala je 1,25 miliona evra od svog poslodavca, firme Prosegur i pobjegla u inostranstvo sa Robertom S. (29), koji je navodno bio mozak čitave operacije i u kojeg je Mirnesa navodno bila zaljubljena.

Zbog ovoga je Mirnesa u julu osuđena na tri godine zatvora.

Marko I, bivši radnik Daimlera iz Zindelfingena, bio je saučesnik u krađi miliona. Organizovao je Mirnesino bjekstvo i, uz pomoć švercera, doveo je preko Austrije u Srbiju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na sudu je rekao da nije učestvovao u planiranju zločina i da nije znao koliko novca je Mirnesa ukrala. Rekao je da je dobio 50.000 evra plijena, prenosi Bild.

Sudija Rajner Gles (62) uzeo je u obzir njegovo priznanje i takođe pretpostavio da Mark govori istinu. Osudio ga je na samo dvije godine uslovne slobode i poslije šest mjeseci pustio iz pritvora.

Pored toga, Marko I. mora da vrati 50.000 evra zarade od krađe. Država jednostavno konfiskuje novac kao prihod od krivičnog djela – pod uslovom da se nešto ima. Inače, pretpostavljalo se da je Mirnesa imala 20.000 evra plijena. I ovdje je regionalni sud naložio konfiskaciju, piše Telegraf.

Jedno pitanje i dalje je misterija – gdje je ostatak plijena?

Mirnesa je osuđena na tri godine zatvora, ali uz dobro vladanje, mogla bi da bude na slobodi za 15 mjeseci.

Za Robertom S. se i dalje traga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA