Predstava "Hasanaginica" na Joakimfestu

Predstava "Hasanaginica", autora Ljubomira Simovića, u režiji Dušana Tuzlančića, a u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) i Gradskog pozorišta "Semberija" iz Bijeljine će učestvovati na ovogodišnjem Joakimfestu u Kragujevcu.

Predstava "Hasanaginica" na Joakimfestu

Kako je saopšteno iz NP RS, festival će trajati od 10. do 17. oktobra, a predstava "Hasanaginica" će biti odigrana u utorak, 10. oktobra, u 20 časova na sceni Knjaževsko-srpskog teatra. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Reditelj Dušan Tuzlančić okupio je ekipu vrhunskih pozorišnih umjetnika - scenograf Marija Kalabić, kostimografi Marina Sremac i Jasmina Radujko, lektor Radovan Knežević i Vlatko Stefanovski kao autor muzike.

U glumačkom ansamblu predstave su Bojana Milanović (Hasanaginica), Milan Kovačević (Hasanaga), Sonja Damjanović (majka Pintorovića), Mihailo Maksimović (Beg Pintorović), Ljiljana Čekić (majka Hasanagina), Goran Jokić (efendija Jusuf, Hasanagin savjetnik), Nenad Blagojević (Musa), Dušan Ranković (Huso), Ognjen Kopuz (Suljo) i Ivan Petrović (Ahmed).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

19°

  • 02:00

    18°C
  • 05:00

    16°C
  • 08:00

    19°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

85 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

329 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI