Bijeljina: Povećan broj turista

Broj turista u Bijeljini za devet mjeseci povećan je za 10,6 odsto u odnosu na isti period lani, a najviše gostiju stiglo je iz regiona, rekao je Srni Dragan Tešić iz bijeljinske Turističke organizacije.

Bijeljina: Povećan broj turista

"Ako je suditi po devet mjeseci ove godine, 2023. bi trebalo da bude rekordna godina po broju dolazaka u Bijeljinu i noćenja", naveo je Tešić i dodao da je broj noćenja za devet mjeseci povećan za 8,7 odsto. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tešić je pojasnio da je riječ o podacima na osnovu plaćanja boravišne takse, a da se nigdje ne evidentiraju jednodnevni dolasci turista u Bijeljinu.

"Stvaran broj gostiju je znatno veći, prema našim podacima, koji su napravljeni u saradnji sa turističkim objektima, u toku godine je oko milion gostiju", naveo je Tešić.

Najveći broj gostiju je iz Srbije, zatim iz Slovenije i Hrvatske, a od zemalja EU prednjače Austrija, Švajcarska, NJemačka. Primjetan je i povećan broj gostiju iz Ukrajine, Rusije, Kine, Bugarske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Navodeći novine koje su uvedene ove godine, Tešić je istakao "Ulicu kišobrana" za koju kaže da je postala jedna od glavnih atrakcija Bijeljine.

"Uskoro bi ova ulica, pored kišobrana, trebalo da dobije i uređene dvije imitacije pješačke staze, klupice, korpe za smeće i oslikane zidove", naveo je Tešić.

Prema njegovim riječima, postavljen je i novi selfi znak srce, na ulazu u Ulicu patrijarha Pavla, a Turistička organizacija učestvovala je u organizaciji "Zimskog korza" i "Bijeljinskog korza".

Među turističkim destinacijama na području Bijeljine, Tešić je naveo da prednjači Etno-selo "Stanišići", koje je lider u turističkoj ponudi i od ukupnog broja dolazaka i noćenja njima pripada više od 50 odsto.

"Druga destinacija je Banja Dvorovi, koja, posebno u ljetnjem periodu ima veliki broj gostiju", rekao je Dragan Tešić.

Što se tiče vjerskog turizma, on je naveo manastir Tavnu, koji je najstariji ovakav objekat u ovom dijelu Republike Srpske, a posjeta ovoj svetinji je upotpunjena obilaskom vodopada Skakavac i etno-restoranom.

Turisti pokazuju i interes za posjetu manastirima Svete Petke i Vasilija Ostroškog, kao građevina iz novijeg perioda, a od ostalih turističkih destinacija, Tešić je naveo gradski park koji je istakao kao "ponos grada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA