Dječija nedjelja - Aktivno učešće i doprinos Fonda za dječiju zaštitu RS

U skladu sa Programom koje je donijelo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a u cilju podsticanja i organizovanja raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih djeci i preduzimanja drugih mjera za unapređenje razvoja dječije zaštite, obilježava se ,,Dječija nedjelja“ u Republici Srpskoj u 2023. godini.

Dječija nedjelja - Aktivno učešće i doprinos Fonda za dječiju zaštitu RS

Manifestacija ,,Dječija nedjelja“ održaće se u periodu od 02.10.2023. do 08.10.2023. godine, pod zajedničkim sloganom: ,,Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tokom trajanja ,,Dječije nedjelje“ JU Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske je uzeo aktivno učešće i dao svoj doprinos unapređenju društvene brige o djeci i porodicama sa djecom u Republici Srpskoj.

JU Javni fond za dječiju zaštitu obezbijedio je novčanu podršku za porodice korisnike prava na dodatak na djecu čiji je razvoj osujećen nepovoljnim porodičnim, socijalnim i zdravstvenim prilikama, i to za djecu pod starateljstvom; porodice sa troje i više djece sa smetnjama u razvoju i novorođene trojke u periodu od ,,Dječije nedjelje 2022. godine“ do ,,Dječije nedjelje 2023.godine“. Za pomenute kategorije novčana podrška će se izvršiti danas, 03.10.2023.godine.

Takođe, obezbijeđene su nagrade za djecu iz JU Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ,,Rada Vranješević“ i Udruženje građana ,,Dajte nam šansu – Zvjezdice“, čiji su likovni radovi proglašeni najboljim (prva tri mjesta) u pripremnim aktivnostima obilježavanja Dječije nedjelje, odnosno izrade idejnog rješenja plakata povodom održavanja Dječije nedjelje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Isto tako,  podržaće se ustanove i organizacije koje su u prethodnom periodu realizovale aktivnosti u cilju unapređenja položaja djece vulnerabilnih kategorija.

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pripremljen je promotivni plakat povodom obilježavanja Dječije nedjelje koji je dostavljen javnim ustanovama i nevladinim organizacijama, u čijem su fokusu djeca sa područja Republike Srpske.

Cilj obilježavanja pomenutih aktivnosti, na nivou republičkih ustanova, su promocija, edukacija, očuvanje i unapređenje zdravlja djece, obrazovanja, inkluzivnog obrazovanja,  vaspitanja, kulture i sporta, zaštita djece bez roditeljskog staranja,  te zaštita djece od svih oblika nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA