Ko od 1. januara preuzima komandu EUFOR-a

  • BiH
  • 04. Oct 2023.

Mađarski general-major Laslo Stic preuzeće u januaru 2024. godine komandu misije Altea u BiH, saopštio je mađarski ministar odbrane Kristof Salaj Bobrovnički.

Ko od 1. januara preuzima komandu EUFOR-a
FOTO: Dražan Pozderović

On je istakao da Mađarska pokazuje privrženost regionalnoj stabilnosti slanjem pojačanja za misiju EUFOR Altea. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Mađarske odbrambene snage pojačavaju svoju posvećenost - 2024. godine misiji Altea će se pridružiti dodatne snage. Iskustvo general-majora Stica u razvoju snaga čini ga snažnim vođom za ovu misiju", saopštio je Bobrovnički na društvenim mrežama.

On je naveo da je "očuvanje stabilnosti regiona zapadnog Balkana prioritet za mađarsku Vladu, jer tamošnje zemlje igraju ključnu ulogu u zaustavljanju talasa ilegalnih migranata", navodi agencija MTI, prenosi Tanjug.

"Oružane snage Mađarske će dati doprinos misiji Altea u helikopterskom transportu, vazdušnoj evakuaciji i sposobnostima medicinske podrške, poslaće deminersku ekipu, pse za otkrivanje eksploziva i jedinicu vojne policije", naveo je Bobrovnički.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stic trenutno služi kao komandant Komande za modernizaciju i transformaciju oružanih snaga. Služio je u misijama na zapadnom Balkanu i u Vrhovnom štabu savezničkih snaga u Evropi, prenijela je Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA