TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI Vozač autobusa koji je vozio đake na matursko putovanje iznenada preminuo

Vozač autobusa preminuo je poslije šesnaest sati vožnje autobusa prema Sjevernoj Italiji.

TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI Vozač autobusa koji je vozio đake na matursko putovanje iznenada preminuo
FOTO: PETAR MARKOVIĆ/RINGIER

Tragični događaj potresao je grupu od oko 100 maturanata iz Sremske Mitrovice koji su krenuli na svoje matursko putovanje ka Severnoj Italiji. Vozač njihovog autobusa preminuo je juče nakon 16 sati vožnje, ostavljajući maturante i njihove roditelje u šoku i zabrinutosti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovo matursko putovanje obuhvatalo je nekoliko etapa, počevši od puta prema Ljubljani, sa planiranim odmorom i nastavkom puta ka Lido di Jesolo, gdje se dogodila ova tragična situacija.

Nesrećnog vozača su prvi primijetili neki od maturanata koji su zatim obavijestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je u pitanju bio srčani udar.

Vozači autobusa se prije puta provjeravaju na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vrijeme odmora. Vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju ljekarskog uvjerenja i međunarodnu oznaku za transport.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema izjavi lekara, srčani udar može da se dogodi čak i kod mlađih osoba, ali je vjerovatno da je vozač možda već nekoliko dana osjećao simptome. To često ne mora da znači da će doći do ovakve tragične smrti.

Maturanti šokirani, roditelji zabrinuti

Maturanti koji su još uvijek u šoku čekaju da agencija organizuje zamjenu vozača kako bi nastavili putovanje. Roditelji takođe izražavaju svoju zabrinutost i šokiranost, naglašavajući da su njihova djeca primjetila da se vozač nije osjećao dobro tokom vremena provedenog u trpezariji hotela, kako kažu, vidjeli su da je klonuo glavom i da se nije pomjerao. Dežurni ljekar, koji je u pratnji maturanata, pokušao je reanimaciju dok se čekala Hitna pomoć, piše Ozon media.

Kako se saznaje od nekolicine roditelja, maturanti su uplašeni, nekoliko djevojčica plaču. Ne znaju kako da reaguju.

– Roditelji su takođe uplašeni jer je oko 100 djece krenulo iz Sremske Mitrovice na ovu ekskurziju. Šokirani smo zbog iznenadne smrti vozača, ali i zatečeni da se desilo baš našoj djeci. Djeca su nam nagovijestila da su primjetila da je vozač u trpezariji hotela izgledao loše. Neskromno je da se žalimo, ne znamo za sada sve informacije, ali smatramo da se provjere moraju rigoroznije sprovoditi. Djeca su trenutno tužna i šokirana, ali preguraće, mi roditelji smo zabrinuti dok sjedimo u kući i jedinu utjehu možemo pružiti telefonski. Svašta ti prođe kroz glavu, kada čuješ ovakvu vijest – priča jedan od roditelja.

Đaci Medicinske škole iz Sremske Mitrovice sada čekaju da agencija pošalje druga dva vozača, da li će nastaviti put još uvijek nije poznato.

Ekskurzija mitrovačkih maturanata se realizuje preko novosadske agencije i trebalo je da traje pet dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

Umjereno oblačno
 • 11:00

  Kiša
  23°C
 • 14:00

  Kiša
  25°C
 • 17:00

  Umjereno oblačno
  27°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

351 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Jun 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI