Da li je posao motiv ubistva inspektora?

Okružni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor Nikoli Kokanoviću (21) iz Brčkog zbog ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića (38) iz Bijeljine kao i D. S, B. S. i D. Š. iz Bijeljine koje sumnjiče za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Da li je posao motiv ubistva inspektora?
FOTO: Glas Srpske

Kako je saopšteno na stranici suda navodeći inicijale svih osumnjičenih pritvor je određen na osnovu prijedloga Okružnog tužilaštva. Navodi se da se Kokanović tereti za teško ubistvo, a svima osumnjičenima se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Pritvoreni D. S, B. S. i D. Š. iz Bijeljine terete se za pokušaj krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Inspektor Marković usmrćen je u noći između 1. i 2. oktobra u bijeljinskoj ulici Meše Selimovića ispred lokala "Džil".

Prema dosadašnjim rezultatima pogođen je sa dva hica u grudi koje je kako ga sumnjiče ispalio Kokanović.

Motiv ovog zločina još uvijek nije saopšten, a prema nezvaničnim informacijama istražuje se da li je inspektor ubijen zbog svog posla i istraga koje je radio ili je u pitanju nešto drugo.  Izvor "Glasa Srpske" je rekao da je navodno ubijeni inspektor učestvovao u jednoj od istraga koje se povezuju sa Kokanovićem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako je ranije rečeno na konferenciji za novinare Okružnog tužilaštva u Bijeljini,  Marković je ubijen na dužnosti.

 - Ubijeni inspektor je  u vrijeme kada je došao u ugostiteljski objekat obavljao svoje redovne poslove i zadatke i vratio se sa uviđaja. To sve ima evidentirano u Knjizi dežurstva kod dežurnog tužioca, a u  to vrijeme to je bila moja koleginica, tužilac Jasmina Mrakanović- rekla je tužilac Sabina Husejnagić .

Pojasnila je da svi predmeti koji se dovode u vezu sa osnovama sumnje da je izvršeno teško ubistvo su pronađeni te da su izvršeni pretresi tri lokacije u Bijeljini te da je između ostalog pretreseno vozilo kojim su se osumnjičeni dovezli na mjesto zločina i još jedan automobil koji pripada jednom od uhapšenih.

Osumnjičeni Nikola Kokanović je odranije poznat po sukobu sa zakonom i osuđivan je. On je u decembru lani u brčanskom Osnovnom sudu osuđen  na dvije godine i dva mjeseca zatvora za podstrekavanje drugih osoba na paljevinu automobila "kia sportidž" vlasništvo zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Uroša Vojnovića i bacanju bombe na kafić "Dos Manos".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA