Lov na predatore počinje naredne sedmice

Lov na predatore ili štetočine na području kojim gazduje Lovačko udruženje "Semberija" iz Bijeljine počeće naredne sedmice, rekao je Srni sekratar ovog udruženja Radenko Božić.

Lov na predatore počinje naredne sedmice

"Krajem iduće sedmice biće organizovan lov na nisku divljač, nakon čega počinje lov na predatore - šakale, lisice, divlje svinje, kojih u posljednje vrijeme sve više ima ovom području", rekao je Božić. On je naveo da je ovogodišnja lovačka sezona, zbog vremenskih uslova, bila loša u odnosu na prethodne, iako je ove godine u lovište uneseno rekordnih 9.800 komada fazana.

Božić napominje da će udruženje spremno dočekati zimu, jer Semberija ima dovoljno hrane, bez obzira što su usjevi ove godine slabiji. "Ako dođe do velikih snježnih padavina lovci će redovno iznositi žitarice i sijeno u lovišta i hranilice. Svaki lovac ima obavezu na četiri radne akcije tokom kojih iznosi hranu u hranilišta, pravi pojilišta i donosi vodu", rekao je Božić.

On je naveo da se Udruženje redovno obraća lokalnoj administraciji za neophodna novčana sredstva, ali da konkretnu podršku dobija samo u vrijeme izborne kampanje i kada se grade neki lovački objekti, dok pomoći nije bilo kada je riječ o unošenju i spašavanju divljači i njihove ishrane.

Božić je rekao da je ponosan što je udruženje uspjelo da sagradi lovačku kuću u Popovima, dok će druga lovačka kuća - u Magnojeviću biti završena do kraja godine.

Lovačko udruženje "Semberija" osnovano je 1919. godine i ima oko 900 članova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA