Na području Bijeljine uhapšen Batkov saučesnik Zoran Dragičević

Po nalogu Tužiteljstva BiH, jutros je na području Bijeljine lišen slobode Zoran Dragičević, osumnjičeni za ratne zločine na području sarajevskih naselja Grbavica i Vraca.

Na području Bijeljine uhapšen Batkov saučesnik Zoran Dragičević

Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, jutros oko 7 sati na području Bijeljine, lišili su slobode Zorana Dragičevića, nekadašnjeg pripadnika oružanih snaga Republike Srpske, osumnjičenog za ratne zločine na području Sarajeva, počinjene tokom 1992. i 1993. godine.

Dragičević je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom ratnog perioda učestvovao u progonu civilnih osoba nesrpske nacionalnosti u naseljima Grbavica i Vrace, opština Novo Sarajevo, u kojem progonu je vršio mučenja, fizička zlostavljanja, nezakonita zatvaranja i silovanja civila.

Dragičević se sumnjiči da je učestvovao u ratnim zločinima kao saučesnik optuženog Veselina Vlahovića Batka.On će biti u zakonskom roku predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA