Bijeljina: Naredne srijede pokazna vježba VTJ Crvenog krsta Republike Srpske „Bijeljina 2023“

Crveni krst Republike Srpske sa jasno preciziranim ovlaštenjima, ciljevima i zadacima u humanitarnom radu kroz svoju misiju i realizaciju javnih ovlaštenja radi na ublažavanju ljudskih patnji, a posebno onih izazvanih velikim prirodnim nepogodama, katastrofama i oružanim sukobima.

Bijeljina: Naredne srijede pokazna vježba VTJ Crvenog krsta Republike Srpske „Bijeljina 2023“

Uz aktivnu saradnju sa zdravstvenim službama, civilnom zaštitom, vatrogasnim jedinicama, gorskom službom spašavanja i drugim strukturama zaštite i spasavanja u slučaju prirodnih i drugih nesreća, Crveni krst Republike Srpske učestvuje i u organizovanju i pružanju zdravstvene i socijalne pomoći u slučaju elementarnih nepogoda, epidemija i drugih velikih nesreća. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

S ciljem provjere spremnosti ekipa i opreme za djelovanje u slučaju prirodnih nesreća i katastrofa, Crveni krst Republike Srpske organizovaće u srijedu, 25.10.2023. godine pokaznu vježbu višenamjenskih terenskih jedinica (VTJ) za djelovanje u katastrofama pod nazivom „Bijeljina 2023“, koja će se održati u naselju Pet jezera, MZ Ledinci – Mučenika Romanovih sa početkom u 12.00 časova.

U vježbi će učestvovati tri višenamjenske terenske jedinice iz Bijeljine, Zvornika i Doboja sa po 14 članova ekipa, te pripadnici gradskog štaba civilne zaštite, ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina, ekipa vatrogasno spasilačke brigade Bijeljina, te volonteri i zaposleno osoblje Crvenog krsta Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Scenario vježbe predviđa spašavanje i pružanje prve pomoći nastradalom stanovništvu na području ugroženom u poplavama, dalje zbrinjavanje i upućivanje povrijeđenih na bolničko liječenje, organizovanje smještaja, ishrane za nepovrijeđene i pružanje psiho-socijalne podrške ugroženom stanovništvu, kao i rad Službe traženja CKRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

19°

  • 23:00

    19°C
  • 02:00

    17°C
  • 05:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

66 cm

Promjena: 4cm

Sava Jamena

329 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI