Danas u Bijeljini "Festival volonterizma"

Centar za omladinski razvoj "Proni" organizuje danas "Festival volonterizma" u okviru kojeg će gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dodijeliti priznanja za volonterski doprinos u ovoj godini. Za najboljeg volontera biće proglašen volonter "Proni" centra Srđan Petković.

Danas u Bijeljini "Festival volonterizma"

U okviru Festivala biće prikazana video-prezentacija projekta "Lokalnog volonterskog servisa Bijeljina", kao i prezentacija Zakona o volontiranju Republike Srpske, prezentacija istraživanja o volonterizmu na području Bijeljine i predstavljanje Omladinskog savjeta Bijeljine. Festival je organizovan povodom Medjunarodnog dana volontera i predstavlja završnu aktivnost "Lokalnog volonterskog servisa", saopšteno je iz "Proni" centra. Projekat "Lokalni volonterski servis Bijeljina" podržala je Fondacija "Mozaik", u okviru Programa za preduzetničku omladinu, uz podršku Vlade Italije, a provodi ga Svjetska banka u BiH.

"Festival volonterizma" biće održan danas u sali Centra za kulturu Bijeljina sa početkom u 14.00 časova.

Medjunarodni dan volontera proglasila je Generalna skupština UN kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program UN za volontere. Od tada se svake godine 5. decembra obilježava Medjunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak ili Medjunarodni dan volontera, s ciljem da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učine vidljivim na lokalnom, nacionalnom i medjunarodnom nivou.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA