Na dječijem festivalu 300 učesnika

Festival 'Djeca pjevaju Semberiji' ove godine će okupiti u Bijeljini 300 učesnika iz svih osnovnih škola u regiji, rekao je organizator ovog festivala Blagiša Nikolić.

Na dječijem festivalu 300 učesnika

Ova tradicionalna manifesticija se dvanaesti put održava u Bijeljini, a u Centru za kulturu u nedjelju, 9. decembra, u 17.00 časova publici će se predstaviti 19 pjevača, mali horovi i plesne grupe. Urednik programa LJilja Simić rekla je da Centar za kulturu prvi put ove godine organizuje u Bijeljini novogodišnju predstavu i žurku sa Djeda Mrazom za najmlađe sugrađane.

Ovaj novogodišnji program biće održan 29. i 30. decembra u 18.00 časova, ulaz je pet KM, a građani mogu doplatiti i pet KM za dječiji paketić. U decembru se Bijeljincima nudi bogat kulturni i zabavni program - za sutra je predviđen koncert grupe "Garavi sokak", a 16. decembra koncert Mikija Jevremovića. Oba koncerta počinju u 20.00 časova, a ulaznice koštaju 10 KM.

LJubiteljima muzike će se na koncertu 26. decembra predstaviti učenici Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" iz Bijeljine. U Centru za kulturu do kraja godine biće odigrane još dvije pozorišne predstave - 13. decembra predstava "Tamo i nazad" Teatra FaVi iz Beograda, producenta Bate Karadžića, u kojoj igraju Andrija Milošević i Marinko Madžgalj, a 17. decembra publici će se predstaviti učenici bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" predstavom "Simpatija i antipatija".

U Galeriji grada 14. decembra biće otvorena nesvakidašnja izložba pod nazivom "Zidne novine". Na 20 panoa biće izloženi isječci novinskih tekstova dopisnika "Presa" iz Bijeljine Saše Mirića, koji su u proteklih 10 godina objavljeni u raznim novinama i časopisima u Republici Srpskoj, Srbiji i dijaspori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA