Tim „Devs“ pobjednik drugog Supernova Hackathona u Bijeljini

Tim "Devs", koji su činili učenici JU Tehničke škole "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine, pobjednik je drugog Supernova Hackathona koji je 28. i 29. oktobra održan na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina.

Tim „Devs“ pobjednik drugog Supernova Hackathona u Bijeljini

Članovi pobjedničkog tima predstavili su aplikaciju koja olakšava pretraživanje edukativnih materijala na nekim od najpopularnijih internet platformi, kao što su Udemy, Reddit, Google Classroom i druge.

- Naša aplikacija, između ostalog, posjeduje i kalendar događaja, gdje studenti i đaci mogu da upišu sve termine za ispite i slično, kao i da dobiju notifikacije kada se ti ispiti održavaju - rekao je Nikola Ilić, jedan od članova ovog tima.

Tim "Devs" osvojio je nagradu u vrijednosti 1.500 KM, a pobjednicima je nagradu uručio Dario Tučić, direktor Supernove, koja je pripremila ovaj novčani fond.

Drugoplasirani su bili članovi tima "Ocean's Three", a trećeplasirani je tim "Error 404", osvojivši nagrade iznenađenja, odnosno nagrade u vrijednosti od 800 KM za drugo mjesto i 700 KM za treće mjesto. Nagradni fond je obezbijedila Područna privredna komora Bijeljina, a nagrade je uručila direktorica Slavica Marković.

Dvodnevno takmičenje u programiranju za mlade na temu "Unapređenje digitalnog iskustva u obrazovanju: Idejna rešenja za poboljšanje interakcije sa obrazovnim institucijama i njihovim informacionim sistemima," organizovali su Supernova, Područna privredna komora Bijeljina, Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina i JU Tehnička škola "Mihajlo Pupin".

Rješenja je ocijenio Stručni žiri Hackathona u čijem sastavu su bili eksperti različitih oblasti: direktor Supernove Dario Tučić, direktorica Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Vesna Petrović, pomoćnik direktora JU Tehničke škole Mihajlo Pupin Bijeljina Nebojša Lukić i pomoćnik direktora za digitalnu transformaciju u Supernovoj Saša Burić.

U revijalnom dijelu takmičenja direktor Supernove potpisao je sa dekanom Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, kao i sa pomoćnikom direktora bijeljinske JU "Tehničke škole "Mihajlo Pupin" sporazume o saradnji u kojima je definisana dalja podrška studentima i đacima u školovanju, kao i predstavljanje Supernove kao poslodavca.

Organizacija drugog Supernova Hackathona imala je za cilj da se na jednom mjestu okupe mladi i talentovani ljudi, kako bi razvili idejna rešenja koja će poboljšati svakodnevno iskustvo korisnika u obrazovnom sektoru, olakšavajući njihovu interakciju s obrazovnim institucijama i povezanim informacionim sistemima. Svim takmičarima uručene su zahvalnice za učešće i simbolični pokloni.

Čestitamo i zahvaljujemo svim učesnicima drugog Supernova Hackathona - vaše ideje i predanost bili su ključni za postizanje uspjeha ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA