Imenovana četiri nova načelnika odjeljenja

Na prvoj sjednici Skupštine grada Bijeljina imenovana su četiri nova vršioca dužnosti na čelu odjeljenja u izvršnoj vlasti, dok su u pet odjeljenja ostali dosadašnji načelnici.

Imenovana četiri nova načelnika odjeljenja

Vršilac dužnosti šefa Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove je Tomica Stojanović, u komunalnoj policiji Miodrag Ćukić, u Odjeljenju za prostorno uređenje Bojana Vujović i na čelu inspekcijskih poslova Dragan Jovanović.

Gradska uprava do sada je imala osam odjeljenja, a nova ima devet, jer je komunalna policija pripojena administraciji. U novoformiranoj izvršnoj vlasti su dvije žene, koliko ih ima i u sadašnjem sazivu gradske skupštine. Odbornici su uz kraću diskusiju usvojili izvještaj o izvršenju budžeta, koji je za devet mjeseci ove godine ostvaren sa 56 odsto u odnosu na sredstva planirana za ovu godinu od 58 miliona KM.

Odbornik SDS-a Jovan Gajić rekao je novinarima da su ostvareni prihodi u ovom periodu manji za šest miliona, da su umanjeni i troškovi, te da je konačan deficit oko pet miliona KM. Prema njegovim riječima, procjenjuje se da će većim prilivom sredstava u posljednjem kvartalu deficit u gradskom budžetu do kraja godine biti od tri do četiri miliona KM.

Deficit će, kako očekuju odbornici, biti pokrivan uštedama na kapitalnim investicijama naredne godine, a predsjednik gradske skupštine Dragan Đurđević pojasnio je da je grad ove godine investirao mnogo novca u izgradnju Centra za visoko obrazovanje i gradske bolnice, te da je bilo dodatnih troškova i kod izgradnje obilaznice. Na prvom zasjedanju odbornici su usvojili izmjene kriterijuma za sufinansiranje projekata u mjesnim zajednicama, kojim je učešće grada povećano sa 50 na 70 odsto za proširenje vodovodne mreže i rekonstrukciju puteva.

Pripremljeni Statut grada upućen je u javnu raspravu od 30 dana, a najavljeno je i uporedno pripremanje poslovnika. Na sjednici je razriješen dužnosti direktor "Banje Dvorovi" Svetislav Lopandić, na njegovo mjesto imenovan je Petar Matić iz Socijalističke partije, a imenovan je i novi Upravni odbor. Direktor javnog vrtića "Čika Jova Zmaj" Drago Đurić iz opozicionog DNS-a podnio je ostavku, ali će ostati kao vršilac dužnosti do izbora novog direktora.

Odbornici su prihvatili izvještaj o radu Gradske izborne komisija, ali uz mnogo kritike u diskusijama i najavu SDS-a da će tražiti smjenu predsjednika Žike Krunića i članova ove komisije. Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević potvrdio je novinarima da naknade odbornika od 700 KM mjesečno neće biti mijenjane ni u ovom mandatu, i podsjetio da je ta visina naknade utvrđena 2005. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA