Predstavljali se kao pripadnici LGBT zajednice, pa pljačkali strance

  • BiH
  • 21. Nov 2023.

Opštinski sud u Sarajevu odredio je pritvor za dvojicu muškaraca zbog činjenja krivičnih djela "Razbojništvo" i "Ucjena".

Predstavljali se kao pripadnici LGBT zajednice, pa pljačkali strance

Na prijedlog postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor I.M (26) i B.I. (22) koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo “Razbojništvo” i krivično djelo “Ucjena” dok je I.M. osumnjičen i za krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Naime, osumnjičeni su najranije od sredine oktobra 2023. godine pa do hapšenja- predstavljajući se kao pripadnici LGBT zajednice – dogovorili susrete sa drugim muškarcima, od kojih najveći broj stranih državljana koji su turistički boravili u posjeti Bosni i Hercegovini, da bi potom nad istima počinili krivično djelo razbojništva, prijeteći im nasiljem i otkrivanjem drugim njima bliskim licima seksualnu orijentaciju.

Ovlaštena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i to Policijske Uprave Novi Grad u saradnji sa Policijskom upravom Centar su otkrili izvršioce i nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnog djela.

Osumnjičenima je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, odnosno zbog bojazni da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Istraga u ovom predmetu se nastavlja – saopštili su iz Tužilaštva KS, prenosi Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA