Konferencija za lokalnu samoupravu

Srpska demokratska stranka /SDS/ konstituisala je danas u Bijeljini Konferenciju za lokalnu samoupravu kao stranačko tijelo čiji je zadatak da sačuva i jača opštine i gradove u Republici Srpskoj.

Konferencija za lokalnu samoupravu

Lider stranke Mladen Bosić rekao je da ovo tijelo treba da koordiniše rad lokalnih zajednica na koje se, prema njegovim riječima, prebacuje ogroman teret krize.

Bosić smatra da vlast u Republici Srpskoj treba decentralizovati, ali da opštinama i gradovima treba ostaviti i veća sredstva za veće nadležnosti i zahtjeve koji su prebačeni na lokalne zajednice.

Lider SDS-a je rekao da će ova stranka koja ima najviše načelnika u Srpskoj predložiti gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića za novog predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Fukcioneri SDS-a iz svih opština i gradova u Srpskoj izabrali su za predsjednika Konferencije za lokalnu samoupravu Predraga Kovača, zamjenika predsjednika stranke.

Kovač je u obraćanju novinarima istakao da je zadatak svih načelnika iz SDS-a da u lokalnoj zajednici koja je najbliža građanima identifikuju probleme i da u koordinaciji rade na njihovom rješavanju.

"Aktivnostima Konferencije, Saveza opština i gradova i Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini radićemo na jačanju lokalnih zajednica i na obezbjeđivanju sredstava za obaveze koje se pod teretom krize prebacuju na opštine i gradove", rekao je Kovač.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ocijenio je da sa nivoa Republike Srpske lokalnim zajednicama treba vratiti više sredstava koja se prikupljaju po osnovu raznih poreza i doprinosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA