Svečani prijem za predstavnike vjerskih zajednica

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić povodom predstojećih praznika upriličio je svečani prijem za predstavnike vjerskih zajednica sa područja Bijeljina i tom prilikom istakao da je u gradu napravljen dobar ambijent u kojem se poštuju ljudska prava.

Svečani prijem za predstavnike vjerskih zajednica

"Dobili smo brojna priznanja kao grad u kojem vladaju demokratski procesi i postali smo zajednica u koju se rado dolazi i ostaje da živi", rekao je Mićić i najavio nastavak saradnje sa vjerskim zajednicama.

Mićić je rekao da je prijem organizovan kako bi se zajednički ocijenila ovogodišnja saradnja lokalne administracije i vjerskih zajednica.

On je rekao da je i ove godine planirano da iz gradskog budžeta za vjerske zajednice bude izdvojeno oko 670.000 KM.

Sveštenik Miran Gavrilović rekao je da je Srpska pravoslavna crkva zadovoljna saradnjom sa lokalnom upravom, koja je u proteklom periodu pomagala u mnogim situacijama i na razne načine.

Predstavnik Slovaka u Bijeljini Milan Grnja istakao je da je gradska uprava u proteklom periodu pomogla izgradnju crkve za ovu zajednicu, tako da 120 Slovaka, koliko ih ima na području grada, imaju vjerski objekat i mjesto gdje mogu da se okupljaju i druže.

Imam bijeljinske Atik džamije Mirsad Alkanović rekao je da nije potpuno zadovoljan saradnjom sa gradskom upravom, ali da ona ide uzlaznom putanjom.

Prema njegovim riječima, od gradske uprave su dobili samo novčanu pomoć za održavanje bajramske akademije, koju svake godine organizuju za oko 7.000 Bošnjaka.

Župnik bijeljinske katoličke crkve Prečista srca Marijina Marjan Brkić rekao je da od lokalnih vlasti nije ni tražena niti dobijena pomoć, jer u proteklom periodu nisu izvođeni radovi na izgradnji i obnovi vjerskog objekta koji posjećuje oko 30 katolika, koliko ih je na području grada Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA