Savić očekuje uslove za preuzimanje "Orla"

Mladen Savić je povodom imenovanja za generalnog direktora Vazduhoplovnog zavoda "Orao" u Bijeljini poručio da će apsolutno poštovati odluku Vlade Republike Srpske i Nadzornog odbora, te izrazio nadu da će u najkraćem roku biti ostvareni uslovi da preuzme rukovođenje i zajedno sa zaposlenima doprinese napretku ovog privrednog giganta.

Savić očekuje uslove za preuzimanje "Orla"

Savić se oglasio saopštenjem nakon što mu jutros grupa radnika nije dozvolila da uđe u krug fabrike i preuzme rukovođenje firmom.

"S obzirom da se već na početku mandata susrećem sa ozbiljnom opstrukcijom, imam potrebu poručiti da neću i ne želim da budem dio bilo kakvih zakulisanih radnji", naveo je Savić.

U saopštenju je istakao da izuzetno cijeni ulogu Vazduhoplovnog zavoda "Orao" u privrednom razvoju Republike Srpske.

"Prethodne rukovodioce i radnike `Orla` smatram velikim patriotama, jer su u najkritičnije vrijeme po Srpsku demonstrirali jedini ispravan način kako sačuvati ovaj privredni gigant i ostali mu lojalni sve vrijeme", naglasio je Savić.

On je dodao da imenovanje doživljava kao mogućnost da zajedno sa radnicima unaprijedi već postojeći sistem i požrtvovanim radom doprinese boljim rezultatima Vazduhoplovnog zavoda "Orao".

Oko stotinu radnika Vazduhoplovnog zavoda "Orao" okupilo se jutros ispred kapije te firme u Bijeljini i na taj način fizički spriječilo ulazak novoimenovanog direktora Mladena Savića u firmu i njegovo stupanje na dužnost.

Radnici "Orla" rekli su da ne žele da na čelu njihove firme bude neko ko nije iz vazduhoplovne struke, kao ni neko ko na tu poziciju dolazi putem političkih odluka.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA