Crnadak: Višković nastavlja da bude najveći zaštitnik mutnih poslova

Turnir „Srpska open“ je održan u aprilu i za sedam mjeseci Vlada Republike Srpske nije saopštila na šta je potrošeno 55 miliona KM. Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupšti Republike Srpske na konferenciji za medije, koju je održao u okviru „Dana prevara i obmana SNSD“, koji Klub poslanika PDP obilježava svakog 28. u mjesecu.

Crnadak: Višković nastavlja da bude najveći zaštitnik mutnih poslova
FOTO: PDP

Crnadak ističe da je prije dva mjeseca postavio i poslaničko pitanje o troškovima organizovanja turnira Srpska Open, ali da nije dobio odgovor.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Bio je turnir, imao je neki efekat, ali sam tražio od premijera Radovana Viškovića da precizno odgovori kojim firmama, za koje poslove i koliko pojedinačno novca je dato od tih 55 miliona KM. Višković nastavlja da bude najveći zaštitnik mutnih poslova u ovoj državi. Nakon što neće da otkrije korona nabavke, nakon što krije ugovor o autoputu Banjaluka – Prijedor, nakon što krije podatke ko se voza u vladinom avionu po raznim ljetovalištima i drugim čudnim destinacijama, ovo je šlag na tortu – rekao je Crnadak.

Istakao je da je prije nekoliko dana razgovarao sa grupom preduzetnika koji imaju male biznise na području Banjaluke, koji se, kako kaže, žale da im inspektori ne izlaze iz radnji.

– Dok pokušavaju da prežive, obezbijede minimalne prihode da isplate plate i zarade za osnovne životne potrebe, inspekcije im dolaze svaki dan, traže dlaku u jajetu, pišu razne vrlo neobične kazne. Za to vrijeme nama se na daje podatak gdje je otišlo 55 miliona KM koji pripadaju svima nama – rekao je Crnadak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodaje da neće odustati dok ne dobije podatke i dok svaki račun sa „Srpska open“ ne bude dostupan javnosti. 

Pozvao je i borce, koji su prije nekoliko dana bili vrlo aktivni, jer su bili uvrijeđeni, da podrže zahtjev da se prikažu troškovi. 

– Ni porodice onih koji su poginuli, ni borci koji su preživjeli, i svi mi zajedno, ne zaslužujemo da se ovako bahato troši naš novac i nikome ne polažu računi. Pozivam BORS da podrže ovaj zahtjev jer se i njima treba predočiti kako se troši naš novac. Zamoliću i Delegaciju EU u BiH, koja se u zadnje vrijeme vrlo čudno ponaša, da nam i oni ljubazno daju svoje mišljenje da li je evropski standard da se 55 miliona KM iz budžeta potroši i da se nikada javno ne objavi kako je taj novac potrošen ili je evropski standard da narod zna kako se novac troši. Biće vrlo zanimljivo vidjeti njihov odgovor – rekao je Crnadak. 

Istakao je da je Srpska open bio dobar događaj, da je doveo mnogo ljudi u Banjaluku, dao lijep sportski pečat gradu i da iza tog događaj ne smiju ostati nikakvi repovi. 

– Sedam mjeseci kasnije, dvije glavne stvari koje provejavaju oko tog događaja su da je Dodik Đokoviće nazvao „ciganijom“ i to da se ne zna šta je koliko plaćeno. To ne smiju bit glavni pečati ovog turnira. Na kraju, postoje ovi botovi koji se javljaju, ali pravi, ne Viškovićevi botovi, koji govore da su svi isti. Ja kažem da nismo svi isti. SNSD politika je „učlani se kod nas ili marš u inostranstvo“, a naša politika je da u ovakvim slučajevima, kada se krije kako je potrošeno 55 miliona KM, institucije treba da rade. Tužioci i policija su već morali da rade – rekao je Igor Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA