Osnivač "Crne liste poslodavaca": Kandidovaću se za gradonačelnika Banjaluke

Fejsbuk stranica „Crna lista poslodavaca“ i Udruženje građana „Radnički pokret“ prerasta u politički pokret. Prvi aktivista Dražan Pejaković odlučio se kandidovati za gradonačelnika Banjaluke.

Osnivač "Crne liste poslodavaca": Kandidovaću se za gradonačelnika Banjaluke
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Tačno je da sam odlučio da se kao nezavisni kandidat kandidujem za gradonačelnika na predstojećim izborima naredne godine – potvrđuje Pejaković za Srpskainfo i dodaje da prvenstveno očekuje podršku radnika iz realnog sektora „od najmlađeg do najstarijeg“. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Odluka je pala jer se na našoj političkoj sceni, pogotovo u Banjaluci, apsolutno se ništa ne radi za radnike i mlade ljude. Bila je priča o neradnoj nedjelji, pa opet ništa. Na kraju je gradonačelnik Draško Stanivuković  donio odluku o neograničenom radnom vremenu za ugostiteljske objekte u centru grada. S druge strane, priča o uvođenju neradne nedjelje se vuče tri godine, a radnici samo više rade, imaju jedan dan slobodan u sedmici, rade po 48 sati sedmično – kaže Pejaković.

Prema tome, kampanju za gradonačelnika Banjaluke će, kako kaže, zasnivati na uvođenju neradne nedjelje, smanjenju radnog vremena tako da se, naprimjer, marketi otvaraju u 8 a zatvaraju u 21 čas. Zagovaraće da u ugostiteljstvu nedjeljom samo rade hoteli, moteli i objekti uz Vrbas zbog turizma.

– Podsjećam da sam osnovao FB „Crnu listu poslodavaca“ kako bi napravio medijski prostor za sve radnike, a nakon toga sam napravio Udruženje građana „Radnički pokret“ sa advokatima da štite interese svih radnika ne samo u RS već u cijeloj BiH. Do sada smo preko 9.000 ljudi posavjetovali, zaštitili, dogovorili sa poslodavcima unapređenje njihovog radnog okruženja… Mi smo sve to radili apsolutno džabe. Tako da znam vrlo dobro kako je nama radnicima i kako može da bude – dodaje on.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na konstatciju da za provođenje prijedloga treba podrška skupštinske većine, on kaže da, ako ga narod izabere, očekuje i da proradi zdrav razum kod odbornika. – Određeni kandidati za odbornike dobiće moju podršku, a isto tako očekujem i ja njihovu – navodi Pejaković koji u ovom trenutku nije želio da otkrije njihova imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA