Bijeljinska bolnica pridružila se kampanji "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama"

Bolnica „Sveti Vračevi“ pridružila se svjetskoj kampanji obilježavanja 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, koja traje od 25. novembra do 10. decembra (Međunarodnog dana ljudskih prava) na poziv Gender centra za jednakost i ravnopravnost polova Republike Srpske.

Bijeljinska bolnica pridružila se kampanji "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama"

Ova kampanja ima za cilj podizanje svijesti javnosti o nasilju nad ženama u Republici Srpskoj pod nazivom „Bijela vrpca – Muško NE nasilju nad ženama“. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nošenjem bijele vrpce muškarci šalju poruku javnosti, da se zalažu za okončanje nasilja nad ženama i djevojčicama i „Stop nasilju nad ženama- Nijedna žrtva više!”.

Rodno zasnovano nasilje jedan je od najrasprostranjenijih oblika kršenja ljudskih prava i narušavanja ljudskog dostojanstva. To je pojava sa kojom se suočavaju sve države i koja pogađa milione žena i ovaj problem je civilizacijski izazov svakog društva.

NJegova specifičnost u odnosu na ostale oblike nasilja je ta što se uvijek pojavljuje u zoni privatnosti, najintimnijoj sferi života, u kojoj bi svako trebao da se osjeća sigurnim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Najfatalniji ishod nasilja nad ženama je femicid - ubistvo žene od strane partnera, stoga ovogodišnja kampanja nosi naziv “Stop nasilju nad ženama - Nijedna žrtva više! Za siguran život svake žene“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA