Raspisan javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je danas javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade vaspitačima, saradnicima, bibliotekarima nastavnicima u predškolskim ustanovama, te u osnovnim i srednjim školama za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, te doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj.

Raspisan javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade
FOTO: RTRS

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade mogu predlagati predškolske ustanove na prijedlog stručnog vijeća ili stručnog tima i strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade ispred osnovnih škola mogu predložiti osnovne škole i strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika, a kandidate za tu nagradu za srednje škole mogu predlagati direktor škole, nastavničko vijeće i stručni aktivi.

Uz prijavu na javni poziv dostavlja se obrazložen prijedlog za dodjelu Svetosavske nagrade, biografija kandidata, dokumentacija kojom se dokazuje da kandidat ispunjava uslove i kriterijume za dodjelu Svetosavske nagrade.

Dati su i uslovi koje kandidat mora da zadovoljava prilikom prijavljivanja na javni poziv, dok su kriterijumi za bodovanje prilikom utvrđivanja liste kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade propisani su zakonskim i podzakonskim aktima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dobitnici Svetosavske nagrade iz prethodnih godina ne mogu se prijaviti na javni poziv, uzimajući u obzir da se Svetosavska nagrada dodjeljuje samo jednom, ističe se u saopštenju.

Rok za dostavljanje prijava na javni poziv je 15. decembar, a neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Imena dobitnika Svetosavske nagrade biće objavljena na zvaničnoj internet stranici Ministarstva prosvjete i kulture. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA