Jovan Jošilo izručen BiH

  • BiH
  • 29. Nov 2023.

Policijski službenici sudske Sudske policije BiH preuzeli su od kolega iz Hrvatske i u Kompleks pravosudnih institucija BiH izručili osumnjičenog Jovana Jošila (40), rođenog u Sarajevu, a nastanjenog u Banjaluci, državljanina BiH.

Jovan Jošilo izručen BiH
FOTO: Nezavisne

"Jošilo je pod istragom u sky predmetima kodnog naziva "Tansporter" i "Storage", a terete ga za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina droga", saopštilo je dana Tužilaštvo BiH. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako se dodaje u saopštenju, tužilaštvo i partnerske policijske, pravosudne i bezbjednosne agencije, dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bjekstvu.

"Osumnjičeni je prosle godine uhapšen u Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene lične dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne saradnje, za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu", navodi se u saopštnju.

Nakon što su pripadnici Sudbene policije, od kolega iz Hrvatske, kako se dodaje, danas oko 13 h preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja, doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem potjernice od strane Suda BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će poduzeti dalje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA