Dom zdravlja Bijeljina pridružio se kampanji "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama"

Bijeljinski Dom zdravlja i ove godine se pridružio svjetskom obilježavanju 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, koja traje od 25. novembra do 10. decembra (Međunarodnog dana ljudskih prava).

Dom zdravlja Bijeljina pridružio se kampanji "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama"

Gender centar – Centar za jednakost i ravnopravnost polova Republike Srpske ovogodišnjom kampanjom “Nijedna žrtva više!” ima za cilj podići svijest javnosti o ovoj vrsti nasilja i ubistvu žene kao najsurovijem obliku nasilja nad ženom od strane muškarca. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rodno zasnovano nasilje jedan je od najrasprostranjenijih oblika kršenja ljudskih prava i narušavanja ljudskog dostojanstva. To je pojava sa kojom se suočavaju sve države i koja pogađa milione žena i ovaj problem je civilizacijski izazov svakog društva.

NJegova specifičnost u odnosu na ostale oblike nasilja je ta što se uvijek pojavljuje u zoni privatnosti, najintimnijoj sferi života, u kojoj bi svako trebao da se osjeća sigurnim. Najfatalniji ishod nasilja nad ženama je femicid - ubistvo žene od strane partnera, stoga ovogodišnja kampanja nosi naziv “Stop nasilju nad ženama - Nijedna žrtva više! Za siguran život svake žene“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA