Imovinski karton premijera Crne gore: Račun u banci, automobil i kriptovalute

Crnogorski premijer i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić na računima u bankama ima skoro 60.000 evra, posjeduje automobil marke "mercedes-benz" iz 2020. godine i kriptovalute, ali ne i nekretnine.

Imovinski karton premijera Crne gore: Račun u banci, automobil i kriptovalute
FOTO: Tanjug

To se vidi iz imovinskog kartona dostavljenog Agenciji za sprečavanje korupcije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Crnogorski premijer posjeduje kriptovalute (BTC, ETH, BNB, USDT...), koje je stekao kupovinom, kao i 10 akcija u investicionoj banci Goldman Saks, u kojoj je radio kao kreditni analitičar prije povratka u Crnu Goru.

Spajić nije naveo kolika mu je mjesečna zarada, prenijeli su podgorički mediji.

Pojedini mediji uporedili su imovinski izvještaj Spajića od preuzimanja premijerske dužnosti sa podacima iz imovinske kartice kada je stupio na dužnost ministra finansija i socijalnog staranja krajem 2020. godine u vladi premijera Zdravka Krivokapića, prenosi Tanjug.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zaključuju da se poređenjem dolazi do zaključka da je Spajić "ostao kratak" za skoro 187.000 evra.

Podsjećaju da je početkom januara 2021, prema izvještaju koji je bio javan, Spajić na tekućim računima imao 240.000 evra i 9.000 dolara, tj. 247.000 evra. Spajić je tada prijavio  da je vlasnik "bitkoina" tržišne vrijednosti 150.000 evra, te da ni tada Spajić nije imao nekretnine. Međutim, spominju stan koji je Spajić imao u Beogradu na vodi, a koji je u međuvremenu prodao partnerki sa kojom, kako navode, ima dijete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA