SIPA u prostorijama OBA u Banjaluci - zbog odavanja tajnih podataka

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ sproveli su određene aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH u Banjaluci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka, rečeno je Srni u Tužilaštvu BiH.

SIPA u prostorijama OBA u Banjaluci - zbog odavanja tajnih podataka

"Srovedene su određene aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka iz Krivičnog zakona BiH", naveli su iz Tužilaštva BiH. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U interesu predmeta, Tužulaštvo u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH sproveli su sinoć aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH u Banjaluci po nalogu Tužilaštva i Suda BiH, rekla je Srni portparol Sipe Jelena Miovčić.

Ona je pojasnila da pripadnici Sipe ove aktivnosti sprovode kao vid pružanja asistencije Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo, te da nema informacija o krivičnim djelima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Ovu akciju sprovodi MUP Kantona Sarajevo, a pošto je na teritoriji Republike Srpske nadležan MUP Srpske, Sipa, kao agencija koja je nadležna na teritoriji cijele BiH, danas je samo tu da izvrši te pretrese", pojasnila je Miovčićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA