SNSD Bijeljina: Puna podrška radnicima AD Komunalac

  • BIJELJINA
  • 01. Dec 2023.

Što prije isplatiti 300 000 KM koje je Skupština Grada Bijeljina izglasala još prije par mjeseci, saopšteno je iz GrO SNSD Bijeljina.

SNSD Bijeljina: Puna podrška radnicima AD Komunalac

Saopštenje za medije, GrO SNSD Bijeljina, prenosimo u cjelosti: TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Najava štrajka terenskih radnika AD „Komunalac“ u Bijeljini poziv je na stručnu i odgovornu analizu poslovanja i izradu plana hitne sanacije ovog preduzeća.

Ovo je samo vrh ledenog brijega dezorganizacije i haosa koji je uveden, u posljednje tri godine, u niz javnih ustanova i preduzeća pod kontrolom Gradske uprave, 

Unapređenja uslova rada terenskih radnika mora biti rezultat odgovornog poslovanja i ostvarenja prihoda završetkom projekata razdvajanja otpada i reciklažnog centra, izmjenom načina obračuna troškova odvoza smeća na osnovu pozitivnih iskustava drugih gradskih centara, izmjenu strukture i pravila zapošljavanja i druge mjere.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Solidarišemo se sa radnicima „Komunalca“ i apelujemo na Gradsku upravu da na račun ovog preduzeća trenutno, iz budžeta prebaci 300 000 KM koje je Skupština grada Bijeljine odobrila još prije nekoliko mjeseci za namjene koje ističu i nezadovoljni zaposleni.

Nema opravdanja za povećanje cijene odvoza smeća za građane u ovom trenutku, prije nego što se izvrši stručna i odgovorna analiza poslovanja AD „Komunalac“.

Smatramo da teret odgovornosti treba podnijeti i sadašnje rukovodstvo preduzeća koje je, pred kamerama BN TV, prije dvije godine, kao svoj lični izbor, imenovao sadašnji gradonačelnik Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA