Dijelovi Еvrope zatrpani snijegom: Otkazani letovi, obustavljen javni prevoz

Dijelovi Njemačke, Švajcarske i Austrije su pod snijegom.

Dijelovi Еvrope zatrpani snijegom: Otkazani letovi, obustavljen javni prevoz

Posebno je haotično u Bavarskoj gdje je pala golema količina snijega. Zatrpan je Minhen, glavni grad Bavarske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Obustavljen je javni prevoz, a letovi u minhenskoj zračnoj luci, drugoj najvećoj u zemlji, obustavljeni su.

Puno snijega palo je u Švajcarskoj, a pada i u Austriji.

Obilne snježne padavine pogodile su južnu Njemačku u petak naveče i nastavile se jutros, uzrokujući velike poremećaje u zračnoj luci Minhen, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iako je prva informacija bila da će letovi biti obustavljeni do podneva, Zračna luka Minhen objavila je da se, usljed nastavka jakih snježnih padavina, obustava letova produžuje do sutra u 6 ujutro.

“Putnicima se izričito savjetuje da danas ne putuju u zračnu luku i da prije sutrašnjeg putovanja u zračnu luku provjere status svog leta kod svoje vazduhoplovne kompanije”, poručili su sa aerodroma.

Njemačka meteorološka služba DVD prognozirala je dugotrajni snijeg do subote poslijepodne za veći dio Bavarske, s mjestimično očekivanim čak 30-40 centimetara snijega, “od čega bi veliki dio trebalo da padne tokom noći u subotu”.

Većina lokalnih autobusnih i tramvajskih linija otkazana je od petka naveče i do subote u Minhenu jer su se uslovi na putevima pogoršali.

Gradska vatrogasna služba Minhena podijelila je fotografije na društvenim mrežama ranije tokom dana kako vatrogasci opremaju vatrogasno vozilo lancima za snijeg.

“Stavljamo lance za snijeg kako bismo mogli što sigurnije doći do vas u bilo kojem trenutku”, naveli su.

Osim u Bavarskoj, gdje je izazvao velike probleme u saobraćaju, velika količina snijega pala je u Švajcarskoj, преноси index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA