Sjeverna Makedonija zavijena u crno: Djevojčica za kojom se danima tragalo pronađena mrtva

Djevojčica Vanja Gorčevska (14) za kojom je tragao cijeli Balkan pronađena je mrtva, javljaju mediji iz Sjeverne Makedonije.

Sjeverna Makedonija zavijena u crno: Djevojčica za kojom se danima tragalo pronađena mrtva

Kako piše kurir.mk, Vanja je ubijena u ponedjeljak ujutro. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Utvrđeno je da je Vanja vozilom odvedena sa ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana, odnosno 27. novembra oko 10 časova.

Nakon mjera i aktivnosti koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja pronađeno njeno beživotno tijelo.

U Velesu je pronađen i P.Ž (74), čiji je nestanak prijavljen 24. novembra 2023. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici, pišu makedonski mediji.

Prethodno je u skopskoj Brazdi pronađen automobil Pančea Žežovskog, 74-godišnjeg frizera iz Velesa, a vozilo je potpuno izgorjelo.

Njegov nestanak policiji je prijavljen prošlog petka, a njegova kćerka Makedonka rekla je za makedonski "Fokus" da njen otac nema zdravstvenih problema.

Nakon vještačenja, dostavljeni su materijalni dokazi o umiješanosti pet osoba, za koje će, nakon kompletne dokumentacije predmeta, biti podnesene odgovarajuće krivične prijave u koordinaciji sa državnim tužiocem.

"Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva počinila ista lica, čiji je motiv bio 'koristoljublje'. Takođe je utvrđeno da je maloljetna V.Gj. je vozilom odvedena sa ulaza u rezidenciju, a iz podataka datih tokom saslušanja utvrđeno je da je ubijena istog dana (27.11.2023. godine) oko 10.00 časova", navodi se u saopštenju.

Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, prilikom kojih su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr., obavljeni su brojni razgovori sa porodicama, poznanicima, prijateljima i lica koja su htjela da imaju bilo kakvu informaciju, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policijskih službenika koji su isključivo radili na ovim slučajevima.

"Uviđaj na dvije lokacije na kojima su pronađena tijela nestalih danas su izvršili javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles. Izdate su naredbe za obdukciju tijela žrtava i pravilnu identifikaciju. Izdate su i naredbe za prikupljanje i vještačenje svih tragova i dokaza sa obje lokacije. U danima nakon nestanka dvojice muškaraca, javni tužioci su izdali naloge za pretrese više lokacija, obezbeđenje snimaka video nadzora, lociranje na osnovu baznih stanica, analizu i forenziku elektronskih uređaja, forenziku materijalnih tragova i dokaza, uključujući automobil povezan na događaj. Obavljeni su razgovori sa osobama koje su mogle imati određena saznanja o događaju i na osnovu svih prikupljenih dokaza rasvijetljen je događaj u smislu osumnjičenih počinilaca i njihovih motiva. Nakon izvršenih dokaza i naloženih vještačenja, Tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuće postupke", navodi se u saopštenju.

Vanja je nestala u ponedeljak, na putu za školu "Johann Heinrich Pestalozzi".

Majka Zorica Đorđevska je 27. novembra popodne na svom Facebook profilu objavila da je njena kćerka otišla u školu, nakon čega joj se gubi svaki trag. Opisao je da je djevojka nosila crne pantalone sa bočnim džepovima, svijetloplavi džemper, crnu kratku jaknu i Nike patike.

Juče je privedeno pet osoba u vezi sa slučajem nestanka djevojčice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA