Rado Savić: Petroviću nisu važni stvarni problemi u vezi "Eko dep-a"

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izjavio je da gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću nisu važni stvarni problemi u vezi s preduzećem Regionalna deponija "Eko dep" već populistički maniri, te upitao kako je moguće da Petrović ne može sarađivati ni sa jednim kolegom iz okruženja Bijeljine.

Rado Savić: Petroviću nisu važni stvarni problemi u vezi "Eko dep-a"

"Predložiću Skupštini opštine Lopare da razmotrimo mogućnost izlaska iz ovog projekta i da mi iz majevičkih opština tražimo zajedničko rješenje za nas. Jer, saradnja sa normalnim ljudima nema alternativu", naveo je Savić. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je povodom, kako je naveo, duže kampanje gradonačelnika Bijeljine putem "Fejsbuka" i bijeljinskih medija da načelnik Lopara štiti direktora "Eko depa" Dragišu Marjanovića, istakao da bi bilo normalno da mu se Petrović obratio i u razgovoru potrudio da riješe problem, "ako ništa kao stranačkom kolegi", ali ništa od toga nije uradio.

"Prinuđen sam da ovako odgovorim iako znam da `Fejsbuk` nije mjesto na kojem se rješavaju problemi i na kojem se radi za interes građana. Politika i život, za mene, nisu lajkovi niti bacanje kamenjem na druge da bi sakrio svoj /ne/rad", naveo je Savić na svom "Fejsbuk" profilu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Savić je istakao da direktor "Eko depa" Marjanović nije ni kadar niti izbor opštine Lopare nego je iz garniture pokojnog gradonačelnika Miće Mićića u koju je, kako kaže, Petrović dolazio i odlazio, i s kojima je blisko sarađivao, i kroz SDS i kroz neke druge partije.

"Uopšte me ne zanima direktor Marjanović", istakao je Savić.

Prema njegovim riječima, do dolaska Petrovića na čelo Bijeljine jednom godišnje su održavani sastanci načelnika i gradonačelnika Bijeljine na kojem je razgovarano o funkcionisanju "Eko depa", ali od kada je Petrović preuzeo dužnost gradonačelnika Bijeljine, za pune tri godine, nijednom nije sazvao takav sastanak.

"Bijeljina u vlasničkoj strukturi `Eko depa` ima 67 odsto, a od ostalih opština Ugljevik ima 10 odsto, Lopare 10 odsto, Čelić osam odsto i Teočak pet odsto. Umjesto da razgovaramo o problemima i donosimo odluke, Petrović je pred kamerama i putem `Fejsbuka` krenuo u smjenu direktora, a da nas ni tada nije pozvao i kao manjinske akcionare obavijestio o čemu je riječ", istakao je Savić.

On je rekao da ne spori pravo Petroviću da traži smjenu i da smijeni direktora, ali u tom cirkusu, kaže, ne želi da učestvuje jer je više nego jasno da nisu važni stvarni problemi "Eko depa" već populistički maniri.

"Posebno, lično ja nisam u Skupštini `Eko depa` niti se smatram svemogućim koji treba svakom loncu da bude poklopac niti je moje da se populistički miješam. Moj politički stil nikada nisu i nikada neće biti upadanje na sastanak s kamerama, prijetnje krivičnim prijavama radnicima opštine, naručivanje priloga na TV i slične gadosti. To mi ne dozvoljava ni moj kućni odgoj. Ovakvo ponašanje odavno je prešlo sve granice pristojnosti i to je jedini razlog zašto ne želimo da učestvujemo u ovom /ne/radu i cirkusijadi LJubiše Petrovića", istakao je Savić.

On je naglasio da nijedan načelnik opštine u ovoj regiji nije sebe predložio u Skupštinu "Eko depa" kao što je to učinio gradonačelnik Bijeljine s ciljem da bi se kroz tu skupštinu bavio sakupljanjem jeftinih političkih poena, dok realni problemi tog preduzeća ostaju i dalje neriješeni.

"Možda i nisam u pravu, ali - kako je moguće da Petrović ne može sarađivati ni sa jednim kolegom iz okruženja Bijeljine? Da li je moguće da baš niko ne valja? Želim naglasiti i da je opštinu Lopare najviše koštao `Eko dep`, jer su pojedini dijelovi opštine udaljeni od deponije i 70 kilometara. Istovremeno, i mi i Bijeljina plaćamo istu cijenu deponovanja. I građani Bijeljine neka znaju - otpada što mi dovezemo za cijelu godinu, Bijeljina doveze za 15 dana", istakao je Savić.

On je rekao nije bila želja opštine Lopare da deponija bude tu gdje je sada, na području Bijeljine, nego su i Lopare ugurane u taj projekat i natjerane da konzerviraju svoju deponiju još 2009. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA