Igor Jurić o ubistvu djevojčice iz Skoplja: Vanjin slučaj podsjeća na Tijanin

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu rekao je da slučaj djevojčice Vanje Gorčevske iz Skoplja, koja je nestala 27. novembra pronađena mrtva u blizini glavnog grada Severne Makedonije, podsjeća na slučaj njegove ubijene kćerke Tijane Jurić. Istakao je i da je u ovakvim situacijama brza i efikasna potraga više nego važna.

Igor Jurić o ubistvu djevojčice iz Skoplja: Vanjin slučaj podsjeća na Tijanin
FOTO: Đ. KOJADINOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA, MUP / RINGIER

Devojčica Vanja iz Skoplja, koja je nestala 27. novembra pronađena mrtva u blizini glavnog grada Severne Makedonije, nakon što su se u njenu potragu uključili čitav region i Interpol. Pored tijela djevojčice pronađeno je i tijelo muškarca starog 74 godine nadomak Velesa. Njegov nestanak prijavljen je pet dana prije Vanjinog. Kako je saopštilo Tužilaštvo. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Jurić kaže da je u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa majkom djevojčice

– Pokušavao sam u nekoliko navrata da dođem prije svega u kontakt sa Vanjinom majkom i da sa njom razgovaram i da vidimo kako možemo da pružimo pomoć. Na žalost nisam uspio i sada mi je još i teže zbog toga – rekao je Jurić, prenosi Blic.

Vanjin slučaj podsjeća na Tijanin

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Bilo je naravno interesovanje makedonskih medija, prije svega njihova interesovanja su bila svedena na sistem koji smo mi nedavno uveli u našu zemlju vezan za brzu i efikasnu potragu i obaveštavanje javnosti u slučaju nestale djece i to je bilo to. Imao sam na žalost priliku da se informišem isključivo kao i velika većina građana naše zemlje putem medija – rekao je Jurić i dodao da Vanjin slučaj podsjeća na Tijanin.

On smatra da ima mnogo sličnosti i da je ono što je gotovo identično sa slučajem njegove kćerke je to da kada je u pitanju kriminalna otmica, a to je jedna statistika koja je potpuno neumoljiva

– To je da životni vijek djeteta je uglavnom do četiri sata života i to se pokazalo u slučaju ove djevojčice, koliko sam mogao da zaključim da je ona vrlo brzo istog dana od momenta kada je oteta izgubila život. Tako je bilo i slučaju naše Tijane i zbog toga je zapravo ta brza i efikasna potraga više nego važna – rekao je Jurić za TV Nova.

U blizini Vanjinog tijela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančea.

Kako navode iz MUP-a, motiv je lični interes, dok je prema njihovim navodima odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

Pozivajući se na izvore iz istrage, osumnjičeni građevinski preduzetnik Ljupče Palevski naručilac ubistva, a da je V.M. priznao krivično djelo i detalje izvršenja, kao i da je osumnjičeni Lj.P. navodno pobegao u Tursku. Prema nepotvrđenim informacijama, u otmicu je umješan i član Vanjine uže porodice koji je učestvovao u iznudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA