Ovo je peti osumnjičeni za ubistvo Vanje

Peti osumnjičeni za otmicu i ubijstvo Vanje Đorčevske (14), koji se nalazi u pritvoru je identifikovan je kao Bore Videvski, sportista iz makendonskog Velesa, koji je, kako pišu tamošnji mediji, uhapšen u svojoj školi sporta za borilačke vještine.

Ovo je peti osumnjičeni za ubistvo Vanje
FOTO: Facebook

Trener borilačkih vještina je na društvenim mrežama često dijelio fotografije djece koju podučava borilačkim sportovima. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao regiju zasad nije poznata.

Uz Vidovskog osumnjičeni i hapšeni i Velibor Manev i Vlatko Kešišev. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubistvo, 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Panča Žeževskog.

Uhapšen je je i Vanjin otac Aleksandar Đorčevski koji je, kako sumnjaju istražitelji, otmičarima javio kada djevojčica ide u školu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cilj otmice je navodno bila iznuda od majke, ali otmičari su djevojčicu ubili dva i po sata nakon što ju je oteli. Nagađa se da su to učinili jer su se uspaničili.

Svim uhapšenima određen je pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom izdata međunarodna potjernica zbog sumnje da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

Videvski je, kako pišu mediji, doveden u sudnicu preko garaže zgrade suda, a zatim u lift do trećeg sprata. Jedini osumnjičeni koji je doveden preko parkinga suda, tako da su ga mogli vidjeti novinari, je Velibor Manev.

On je bio prvi koji je izveden. Riječ je o osobi koja se družila s Ljupčom Paleskim-Palčom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju brojne zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Prema pisanjima portala Fokus, svi pritvoreni se nalaze u odvojenim prostorijama, kako ne bi bili meta ostalih zatvorenika. Neki od njih su se žalili i na zdravstvene probleme, ali ipak nisu imali većih poteškoća, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA