Detalji hapšenja glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Đorđevske

Ljupčo Palevski-Palčo , osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog u okolini Velesa uhapšen je u Turskoj, potvrdio je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Detalji hapšenja glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Đorđevske

Poručio je da očekuje da će Palevski brzo biti izručen Sjevernoj Makedoniji. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Spasovski je novinarima pokazao i potvrdu o hapšenju Palevskog koju su dobili od turskog Interpola.

- Makedonija ovih dana živi u dubokoj žalosti, glavni organizator i neposredni izvršilac ovih zločina je uhvaćen i lišen slobode u Turskoj. Očekujem da se postupak ekstradicije završi što je brže moguće - rekao je Spasovski.

Makedonski ministar je naveo da je osumnjičeni iz Sjeverne Makedonije pobjegao u Srbiju, gdje je 30. novembra odsjeo u hotelu u Beogradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zatim ga je osoba iz Skoplja prevezla iz Beograda preko Gradine u Bugarsku, odakle mu je bio organizovan put do Turske.

Tamo je boravio u Balikeširu, a preko turskih izvora saznali su da želi da ode u Istanbul.

-Uhapšen je dok je hodao auto-putem u Balikeširu juče popodne-  naveo je ministar.

Makedonski ministar je zahvalio policijama Turske, Srbije i Bugarske koji su dali podatke o kretanju Palevskog kao i Hrvatskoj koja je samostalno provjerila da li je on u toj zemlji, jer za njim postoji potjernica u Hrvatskoj.

Spasovski je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnijelo krivičnu prijavu na 100 strana koja sadrži dokaze o umiješanosti uhapšenih osoba.

Jedan od njih je osumnjičen za ubistvo i otmicu, trojica za otmicu i saučesništvo u ubistvu, a jedan za pomaganje, dodao je ministar.

Među uhapšenima je i Vanjin otac Aleksandar Đorđevski koji je osumnjičen da je otmičarima i ubicama odao informacije o tome kada će ona biti sama. Otac djevojčice je na saslušanju u Tužilaštvu negirao krivicu i umiješanost u ovaj zločin.

Ministar je dodao da je sada slučaj u nadležnosti javnog tužilaštva.

Glavni javni tužilac Gavril Bubevski poručio je da će za ova krivična djela biti izrečene najteže kazne.

Istakao je i da ubijeni muškarac iz Velesa nije imao veze sa djevojčicom, ali da mu je zbog duga uzet automobil kojim je ona kasnije oteta.

Četrnaestogodišnja Vanja Đorčevska je oteta i za njom je sedam dana tragao gotovo cijeli region, da bi za vikend bilo saopšteno da je ubijena i da je njeno tijelo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.

Monstruozno ubistvo maloljetne Vanje uznemirilo je građane Severne Makedonije i zemalja regiona, a na društvenim mrežama pokrenuta je peticija kojom se traži smrtna kazna za ubicu djevojčice.

Vanja Đorđevska sahranjena je juče na gradskom groblju u Butelu .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA