Dodik stigao u Sud BiH

  • BiH
  • 06. Dec 2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Sud BiH gdje je za danas zakazano ročište po optužnici Tužilaštva BiH za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Dodik stigao u Sud BiH

Predsjednik Srpske ušao je u zgradu Suda BiH na glavni ulaz. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Sud BiH je došao i advokatski tim predsjednika Srpske koji čine Goran Bubić i Anto Nobilo, te Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Prethodno su u Sud BiH došli predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Ispred kompleksa pravosudnih institucija BiH u Sarajevu u znak podrške predsjedniku Republike Srpske okupio se veliki broj predstavnika organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, srpski ministri u Savjetu ministara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pred zgradom Suda BiH prisutni su i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, delegati Kluba Srba u Domu naroda Snježana Novaković Bursać i Radovan Kovačević.

Podršku predsjedniku Srpske daju i predstavnici Srba u Federaciji BiH, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama i brojni funkcioneri.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Dodik i Lukić su 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA