Poreska uprava Srpske oglasila se o hapšenju inspektora

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je danas da podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva, koje imaju za cilj suzbijanje korupcije i kriminala, povodom hapšenja tri poreska inspektora Područnog centra Banjaluka zbog sumnje da su počinili krivična djela.

Poreska uprava Srpske oglasila se o hapšenju inspektora

Iz Poreske uprave RS saopštili su da podržavaju aktivnosti policije i tužilaštva koje imaju cilj suzbijanje korupcije i kriminala. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Aktivno sarađujemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, po nalogu Tužilaštva Republike Srpske, te dostavljamo potrebne informacije u vezi sa radom pomenuta tri službenika, za koje se osnovano sumnja da su izvršili krivična djela. Po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom, odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika - stoji u saopštenju.

Naglasili su da je Poreska uprava odlučna da istraje u beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije i da iz svojih redova odstrane sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela

- Pozivamo građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave RS, na šta ćemo veoma efikasno i brzo reagovati, u saradnji sa istražnim organima - navedeno je u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz MUP-a RS saopšteno je da su službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske uhapsili tri lica zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske zbog primanja mita.

- U akciji "Afrodita" uhapšeni su I.G., D.T. i S.D.M, a terete ih za krivična djela primanje mita i trgovina uticajem. Lica lišena slobode zaposlena su Poreskoj upravi - saopšteno je iz policije.

Policija je i u oktobru uhapsila tri inspektora Poreske uprave RS zbog sumnje da su primali  mito. Tada su lisice na ruke stavljene Milošu Janjiću, Urošu Zecu i Dejanu Laziću. Oni su pali na osnovu saznanja da  uzimaju novac od poreskih dužnika kako bi im umanjili obaveze ili olakšali načine plaćanja dugova, pa je i organizovana akcija njihovog praćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA