Dodik: Formiraću udruženje za nezavisnost Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će, kada prestane da se bavi politikom, formirati udruženje za nezavisnost Srpske.

Dodik: Formiraću udruženje za nezavisnost Srpske
FOTO: Srna

Dodik je novinarima u Sarajevu rekao da je protiv njega kreiran proces pred Sudom BiH zbog nepoštavanja odluka Kristijana Šmita kako bi mu se zabranio politički rad, što očekuje pola javnosti u Federaciji BiH /FBiH/. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Kada se prestanem baviti politikom biću oslobođen javne odgovornosti kao predsjednik Republike, a kada mi zabrane, formiraću udruženje za nezavisnost Republike Srpske", naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da je juče u Briselu imao veoma koristan sastanak, te istakao da više ne može vjerovati EU kada njeni predstavnici tvrde da su za vladavinu prava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Kako vjerovati? Kome? U njihove dobrnje namjere kada kažu vladavina prava", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da kada domaći političari u BiH dođu u poziciju da se nešto dogovore, onda šef Delegacije EU BiH Johan Satler izađe i kaže da misli da sjedište Apelacionog suda ne treba biti u Banjaluci.

"Šta njega briga za to? Pa u NJemačkoj je apelaciono odjeljenje u nekom malom gradu čije ime i ne pamtim, uopšte nije u Berlinu", istakao je Dodik.

On je podsjetio da je na sastanku briselska administracija iskazala očekivanja da BiH ide dalje.

"Kuda dalje, gdje dalje? Nemam pojma. Kada su me pitali o nekim rješenjima kao što je zakon o Sudu BiH, mi smo prihvatili da postoji apelaciono odjeljenje koje će biti smješteno u Banjaluci. Ako hoće neka glasaju, ako neće ne morate me više nikada ni pitati za to", poručio je Dodik.

On je rekao da su zahtjevi jasni i kada je u pitanju uspostavljanje jedinstvenog broja za pozive u hitnim slučajevima 112, te da je predloženo da to usvoje vlade Republike Srpske i FBiH.

"Šta je tu problem? Hoće se opet neki zakon na niovu BiH, e taj zakon nećete dobiti i vodiće se veoma računa šta je moguće na nivou BiH. Ako neko želi da favorizuje Šmita i njegovu budalaštinu i njegovu platu od 24.000 evra koju dobija ovdje za ništa i da pravi dodatno nered u BiH, to nije naša stvar", naglasio je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA