„Poštuj život, ne oružje" FOTO

  • BIJELJINA
  • 06. Dec 2023.

Policijska uprava Bijeljina je u okviru kampanje „Poštuj život, ne oružje" organizovala danas druženje sa građanima radi promocije odgovornog vlasništva i smanjenja broja incidenata koji se dovode u vezu sa vatrenim oružjem.

 „Poštuj život, ne oružje"  FOTO

Portparol Policijske uprave Aleksandra Marić rekla je  da je na području u njihovoj nadležnosti u toku godine evidentirano 38 krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa oružja ili minsko eksplozivnih sredstava i 45 prekršaja koji se dovode u vezu sa Zakonom o oružju i municiji i Zakonom o javnom redu i miru. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Apelujemo na građane koji posjeduju legalno oružje da ga čuvaju na propisan način i podsjećamo građane koji posjeduju nelegalno oružje da podliježu amnestiji ukoliko ga dobrovoljno predaju u najbližu policijsku stanicu ili pozivom na broj 122", navela je Marićeva.

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika  je pozvala građane da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Radi edukacije djece i mladih u holu tržnog centra u Bijeljini održan je i interaktivni kviz o poznavanju ove problematike i njihovim stavovima na kojem su bijeljinski učenici odgovore davali robotu, što je izazvalo posebnu pažnju učesnika.

Vanja Šunjić iz Agencije "Boram" koja je dio kampanje „Poštuj život, ne oružje" rekla je novinarima da je ona pokrenuta kao odgovor na sve veći broj incidenata uzrokovanih upotrebom vatrenog oružja i da će biti nastavljena i u narednoj godini.  

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje kampanju "Poštuj život, ne oružje" uz podršku Razvojnog programa UN i agencija za sprovođenje zakona u BiH, sa ciljem poziva građanima na konkretnu opštu akciju kako bi se spriječili slučajevi upotrebe oružja, te prevenirao i smanjio posjed nelegalnog oružja.

Kampanja je podržana kroz projekat "Prevencija i smanjenje posjeda ilegalnog oružja u BiH", koji finansiraju NJemačka, Holandija, Švedska, Francuska, Velika Britanija i Norveška, uz podršku EU, kroz Multilateralni povjerilački fond UN, a provodi ga UNDP u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA