Ambiciozni planovi za novu bolnicu

Nova bolnica u Bijeljini, koja bi trebalo da bude otvorena za dva mjeseca, biće najsavremeniji objekat ove vrste u jugoistočnoj Evropi, izjavio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić.

Ambiciozni planovi za novu bolnicu

On je nakon posjete bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini najavio da će savremena medicinska oprema, čije je instaliranje u toku, omogućiti da se u Bijeljini rade neke specifične medicinske procedure koje se sada obavljaju samo u Banjaluci.

Direktor Bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović rekao je da ova zdravstvena ustanova završava godinu vrlo usješno, te da je ponosan na savremene dijagnostičke i terapijske metode koje se već primjenjuju u Bijeljini.

On je precizirao da se nakon otvaranja nove bolnice planira i uvođenje angiografije, odnosno snimanja krvnih sudova.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da će grad, ako bude neophodno, obezbijediti 800.000 evra iz kredita kako bi bilo omogućeno što skorije otvaranje nove bolnice.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Ranko Škrbić i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekli su novinarima da su razgovarali i o razvoju javnog zdravstva u regiji i mogućnostima da se u objekte stare bolnice smjeste regionalni centri ustanova poput Instituta za javno zdravstvo, transfuzijsku medicinu i slične djelatnosti kojima se promovišu zdravlje i prevencija bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA