Zašto samo sindikat Dragana Gnjatića podržava predloženi budžet

Predstavnici Saveza sindikata na sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta RS nisu podržali Prijedlog budžeta za narednu godinu.

Zašto samo sindikat Dragana Gnjatića podržava predloženi budžet
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Većina granskih sindikata budžetskih i fondovskih korisnika, a koji djeluju u okviru Saveza sidnikata Republike Srpske, nije u predloženom budžetu za narednu godinu prepoznala povećanje plata i primanja – obrazlažu u Savezu sindikata. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Od ukupno pet granskih sidnikata budžetskih i fondovskih korisnika, kako dodaju, jedino Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Srpske podržava budžet.

– U tom Sindkatu podržavaju predloženi budžet samo zato jer je predviđeno dodatnih 22 miliona KM u narednoj godini za izjednačavanje platnih koeficijenata zaposlenih u obrazovanju i kulturi sa visokom stručnom spremom, sa ostalim radnicima u upravi – navode u Savezu sindikata RS.

Na čelu Sindikata obrazovanja je Dragan Gnjatić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

   Savez sindikata Republike Srpske glasao je za Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2024-2026. godina.

O predloženom budžetu RS i ekonomskim reformama treba da se izjasne narodni poslanici na sjednici zakazanoj za 12. decembar.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA