5 razloga za profesionalno farbanje kose

Promena boje kose nosi sa sobom uzbuđenje, bez obzira da li birate dramatičnu transformaciju ili osveženje prirodne nijanse.

5 razloga za profesionalno farbanje kose
FOTO: freepik.com

Kada imate ograničen budžet neretko posežete za samostalnim farbanjem kako biste postigli željeni izgled. Ipak, ovo nije uvek najbolji izbor. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U ovom tekstu, istražićemo pet prednosti profesionalnog farbanja kose kako biste procenili da li je ova opcija prava za vas!

1.  Prilagođena boja farbe za kosu

Ako želite određenu boju kose, možda nećete naći kutiju farbe koja potpuno odgovara vašim očekivanjima. Umesto da se zadovoljite bojom koja vam ne odgovara, stručnjak može da umeša prilagođenu nijansu prema vašim željama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Profesionalci nisu ograničeni na boje koje možete pronaći na policama supermarketa i koriste visokokvalitetne proizvode. Oni imaju stotine različitih boja na raspolaganju, a uz to, mogu mešati dve ili tri boje kako bi stvorili vašu idealnu nijansu.

Pored toga, ako želite da postignete određeni stil koristeći više boja, mnogo je lakše profesionalcu da za vas stvori željeni izgled nego da sami razdvajate i farbate pramenove.

2.  Profesionalne farbe su bezbednije za vašu kosu

Zašto je važna profesionalna boja za kosu? Prema rečima iskusnog frizera Ivana Vasiljeva iz Vasiljev Shop-a, profesionalna boja za kosu formulirana je s minimalnim sadržajem amonijaka, čime se značajno smanjuje oštećenje kose.

Stilista može precizno prilagoditi nivo razvijača u boji radi minimalnog oštećenja, čuvajući snagu i integritet kose tokom i nakon tretmana bojenja.

Dodatno, primena maske za kosu kao što je Moroccanoil maska čini profesionalnu boju za kosu blagom i efikasnom opcijom za očuvanje zdravlja vaše kose.

3.  Izabrana nijansa farbe je tačno nanesena

Nije neuobičajeno da se oni koji su eksperimentisali s kućnim metodama farbanja kose suoče s nesavršenim nijansama. Kućne farbe često ostavljaju nered, a precizna kontrola gde tačno boja treba da se nanese na glavu nije uvek laka, pogotovo kada sami farbate kosu.

Pored toga, različiti delovi kose mogu apsorbovati boju na različite načine, što dodatno komplikuje postizanje željenih rezultata. Samostalno farbanje može dovesti do neujednačenih tonova ili nepredvidivih rezultata, ostavljajući prostora za nezadovoljstvo.

Odlazak profesionalnom frizeru pruža pouzdano rešenje, smanjujući neizvesnost i osiguravajući postizanje željenih boja i tekstura. Dakle, umesto da igrate igru pogađanja kako će izgledati vaša kosa kada se osuši i stilizuje, možete verovati da stručnjak za farbanje tačno zna šta radi i da će postići željene rezultate.

4.  Kvalitetna profesionalna boja za kosu traje duže

Mnogi se odlučuju za samostalno farbanje kose zbog pristupačne cene. Kutije farbe koje kupite u prodavnici obično su pristupačne zbog čega su odličan izbor za one koji žele da isprobaju nešto novo.

Međutim, većina ovih farbi ne traje dugo, pa se možda već za nekoliko nedelja biti u potrazi za novom tubom kako biste očuvali sjaj svoje farbane kose.

Nije tajna da farbanje kose u salonu nije najjeftinija opcija, ali važno je razmotriti šta sve dobijate za tu cenu. Ne samo da uživate u prijatnom ambijentu salona i stručnosti frizera, već koristite i visokokvalitetnu boju koja će duže zadržati svoj sjaj u poređenju s onom iz prodavnice.

Iako inicijalno profesionalna boja košta više, dugoročno ćete ređe posećivati salon jer će sjaj kose duže opstati.

5.  Postavljate osnove za buduće farbanje

Uvek imajte na umu da je vaša kosa investicija. Prva poseta može biti skupa jer postavljate okvir za buduće kreacije na vašem platnu.

Nakon toga, prateći raspored koji vam stilista predloži za održavanje frizure i boje, zapravo ćete trošiti manje nego da sami farbate kosu kod kuće.

Proizvodi vrhunskog kvaliteta za oblikovanje takođe traju duže od onih iz prodavnice, jer vam treba manje da postignete željeni izgled, što vam takođe štedi novac. Vaša kosa zaslužuje pažnju i kvalitet, a dugoročno gledano, ovo će biti pametna investicija.

Profesionalno farbanje kose: Više od boje

Farbanje kose kod kuće može biti rizično, posebno ako niste sigurni u postupak. Postoji mogućnost oštećenja ili prekomernog tretiranja kose, što može dovesti do toga da kosa izgleda dosadno i bezživotno.

Međutim, odlaskom profesionalcu smanjujete rizik od oštećenja i osiguravate da vaša kosa ostane zdrava i sjajna. Iako se profesionalno farbanje kose može činiti kao izdatak, koristi itekako mogu biti višestruke.

Stručnost, kvalitetni proizvodi, ušteda vremena i povećano samopouzdanje samo su neki od razloga da razmislite o poseti profesionalnom stilisti. Zašto se onda ne bi počastili malim luksuzom i uživali u prelepim rezultatima? Živite život pun boja i pružite svojoj kosi ljubav i negu koje zaslužuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA