Uključivanje omladine gradsku skupštinu

Na sastanku predstavnika Omladinskog savjeta Bijeljine sa odbornicima u skupštini grada dogovoreno je da se dva člana ovog tijela uključe u skupštinsku Komisiju za mlade.

Uključivanje omladine gradsku skupštinu

"Dogovorili smo da se Komisija za mlade proširi sa pet na sedam članova od kojih će dva člana biti predstavnici Omladinskog savjeta Bijeljine, što je regulisano zakonom o omladinskom organizovanju Republike Srpske", rekao je Srni direktor Omladinskog savjeta mladih Goran Solaković.

On je naveo da su sastanku prisustvovali odbornici, predstavnici skupštinske Komisije za mlade i Odjeljenja za društvene djelatnosti Bijeljine.

Solaković je dodao da je Omladinski savjet iznio prijedlog da bude izabran 32. odbornik u Skupštini grada koji će zastupati mlade.

"Tražili smo da jedan predstavnik Omladiskog svjeta bude uključen u rasprave po pitanjima mladih i da redovno prisustvuje skupštinskim zasjedanjima. Odbornici koji su bili prisutni su se složili sa tim prijedlogom koji ćemo u narednom periodu uputiti gradskoj Skupštini", naveo je Solaković.

On je istakao da Omladinski savjet Bijeljina ima dobru saradnju sa gradskom upravom, i dodao da bi uključenjem u skupštinsku Komisiju i odobrenjem 32. odbornika bili ispunjeni svi modeli saradnje gradske uprave sa mladima.

Omladinski savjet Bijeljina je krovna organizacija mladih koja okuplja 11 omladinskih organizacija sa područja tog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA