Sindikat Elektroprivrede Republike Srpske najavio protest

Glavni odbor Sindikata "Elektroprivrede Republike Srpske" održao je vanrednu sjednicu u Trebinju na kojoj su donijeli zaključke da neće odustati od jedinstvenog kolektivnog ugovora i najavili protest za 12. decembar.

Sindikat Elektroprivrede Republike Srpske najavio protest

Predsjednik Odbora Sindikata ERS-a Koraljka Kovačević Markov rekla je novinarima da su jedinstveno donijeli sve odluke i da im je osnovni cilj čuvanje jedinstvenog kolektivnog ugovora. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ona je navela da će protest biti održan 12. decembra u 11.55 časova u Trebinju, da će učestvovati sindikalne organizacije svih 11 preduzeća, da je cilj da poslodavac povuče jednostrani otkaz kolektivnog ugovora, te da se poveća cijena rada.

Markov je navela da nisu zadovoljni razgovorom koji su imali sa predstavnikom poslodavca, te izrazila žaljenje što sve ide ovakvim tokom.

Predsjednik Sindikalnog odbora RiTE "Gacko" Željko Tepavčević rekao je novinarima da će 12. decembra na protestu biti pokazano apsolutno jedinstvo Sinidikata, te da će, ukoliko se ne ispune zahtjevi, doći do radikalizacije protesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da bi se protest mogao otkazati ukoliko se povuče jednostrani otkaz kolektivnog ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA